Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kaçak elektrik kullananların kul hakkına girdiklerini söyledi. Yıldız, ''Eğer bir vatandaşımız kendisine tanınan hukuk çerçevesinde, imtiyaz çerçevesinde, götürülen hizmet çerçevesinde kullandığı elektriğin parasını ödemiyorsa bu hem devlet hakkı hem de kul hakkına girer. Türkiye’deki 78 milyona götürdüğümüz hizmetin adilane olabilmesi için herkesin elektrik parasını ödemesi lazım.'' dedi.

Enerji sanayisinin buluşma noktası ICCI 2015, 21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı. 3 gün sürecek fuar ve konferanslarda bir çok ülke firmaları Türk enerji sektörü temsilcileri ile biraraya gelecek. Programın açılış konuşmasını yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuşmasında muhalefete yüklendi. Türkiye'de uluslararası yatırımcıların yatırım yapmasını engelleyecek anlayışlar geliştirildiğini belirten Yıldız, ''Muhalefette olmak bu ülkenin iyiliğini istemek anlamındadır. Başka partide olsa. Ama bakın bu günlerde özellikle basın organlarında uluslararası yatırımcıyı kötü gösterecek ve onu Türkiye’de yatırım yapmasını engelleyecek bir kısım anlayışlar geliştirilmeye başlandı muhalefet adına. Bunu doğru bulmuyorum. Bu mensubu olduğum partinin menfaati değildir. Bu içinde yaşadığımız ülkenin menfaatidir. Türkiye’nin menfaatidir. Türkiye’nin büyümesidir.'' ifadelerini kullandı.

Program çıkışında basın mensuplarının kaçak elektrikle ilgili sorusunu Yıldız şöyle cevapladı: ''Eğer bir vatandaşımız kendisine tanınan hukuk çerçevesinde, imtiyaz çerçevesinde, götürülen hizmet çerçevesinde kullandığı elektriğin parasını ödemiyorsa bu hem devlet hakkı hem de kul hakkına girer. Ben TEOG’daki soru neyi kastetti bilmiyorum ama Enerji Bakanlığı olarak biz bunu böyle görüyoruz. Ödeyemeyen vatandaşlarımıza ödeme kolaylığı sağlanacaktır. 3 taksit istiyorsa beş taksit yapalım 6 taksit yapalım ama ödeme niyeti ve gayretinin olması lazım. Seçim öncesinde veya seçim sonrasında bu gerçek değişmiyor. Biz 35 milyon adet aboneden bahsediyoruz. Türkiye’deki 78 milyona götürdüğümüz hizmetin adilane olabilmesi için herkesin elektrik parasını ödemesi lazım.''

Konferansın ardından Taner Yıldız, fuara katılan firmaların stantlarını da gezdi.