Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu partiye oy verin yoksa sizi işten çıkartırım diyenlere de asla yüz vermeyecek ve şikayet edeceksiniz." dedi. Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 'Afşin Elbistan Doğalgaz Sözleşmesi' için Afşin Termik Santralleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Bakan Taner Yıldız, isçilere seslenerek oy için tehdit edenlere boyun eğmemelerini istedi.

Yıldız, 'Afşin-Elbistan A Santrali Doğalgaz Sözleşmesi'nin imza törenine katılmak üzere geldiği Afşin-Elbistan'da, santralde çalışan işçilerle bir araya geldi. İşçilerle yemekhanede bir araya gelen Yıldız, burada yaptığı konuşmada; şunları kaydetti: "Termik santrallerin özelleştirilmesi sürecinde burada bir kez daha tekrar etmek istiyorum, hiç bir işçi kardeşim özelleşmeden dolayı mağdur olmayacak. Özel sektör size daha iyi şartlar teklif edebilir. Daha iyi imkânlar tanıyabilir. Bunun kararını verecek olan sizlersiniz. Kamu olarak işçilerimiz çalışmak isterse çalışır, başımızın üstünde yerleri var. Çalışmaz ise diğer kamu kurumlarında çalışırlar. İhtiyacımız müspetinde Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde ya da diğer şehirlerimizde ve EÜAŞ'ın bulunduğu yerlerde işçilerimiz çalıştırılır. Bunları da tek tek konuşacağız."

"Burada 7 Haziran öncesinde seçim konuşması yapmaya gelmedim. Partimden de bahsetmeye gelmedim. Partime illa oy verin demeye de gelmedim." diyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama burada önemli bir konudan bahsetmek istiyorum. Bazı kendini bilmez densizlerin üstü kapalı tehditler ettiğini duyuyorum. Kimse devletten buranın en yüksek mülki amiri validen, bakanlık ve milletvekilliği müessesinden daha yetkili değildir. Kimsenin böyle bir tehdit yapmaya bu partiye oy verin demeye hakkı yoktur. Veya yüklenici değişmiş, değişen yüklenici bir sonrakine o işçi çalışabilecekken çalıştırmamış arkadaşlar bunlara müsade etmeyiz. Bu konularda kim bize derebeylik yapmaya kalkarsa tepkimiz çok sert olur. Herkes işine gücüne bakacak, kimse bir şey ima etmeye falan kalkmasın. Burada şeffaf ihaleler yapılır. İhale de alanlar vardır. Alamayanlar vardır. Her ihalede olduğu gibi illa a firması alacak diye bir şey yok. O yüzden kimse kimsenin tehdidine aldırış etmesin. Şu partiye oy verin yoksa sizi işten çıkartırım diyenlere de asla yüz vermeyecek ve şikayet edeceksiniz."

'Elbistan Afşin ve Divriği Doğalgaz Boru Hatları' ihalesini alan Vemak şirketi ile sözleşme imzalayan Bakan Yıldız, 2 yıl sürecek projenin 500 günde tamamlama sözü aldı. Bakan Yıldız, 'Afşin İçme Suyu Şehir Şebekesi' temeli attıktan sonra Elbistan’a hareket etti.