Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye genelinde elektrik dağıtımı ve iletimi konusunda sıkıntı olmadığını söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Ankara Gölbaşı'nda Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Milli Yük Tevzi Merkezi'nde elektrik iletim ve dağıtım durumunu 21 dağıtım, 22 iletim bölgesiyle canlı bağlantılarla takip etti. Bakan Yıldız yaptığı açıklamada, TEİAŞ bünyesine alınan 3 adet son teknolojiyle donatılmış helikopterlerle arıza olması durumunda iletim hatlarına 7-8 metre mesafede uçuş yaparak, arızanın giderileceğini bildirdi. Yıldız, şunları kaydetti: "Türkiye'nin iletim hattı uzunluğu 55 bin kilometre, dağıtım hatlarının uzunluğu ise 1 milyon 64 bin kilometre. 15 milyon 400 bin elektrik direği, 6 buçuk milyon adet armatür bulunuyor, 38 milyon adet aboneye ise hizmet veriliyor. Bunların hepsi neredeyse dünyanın etrafını 30 kez dolaşan bir şebekeden bahsediyoruz. Zaman zaman tek bir trafodaki arızanın Türkiye'nin genelinde meydana gelmiş bir arıza gibi aksettirilmesi büyük resmi görmemektir. Bir önceki seçimlerde de elektrik kesintisinden dolayı herhangi bir sandıkta bir vatandaşın oyunun geçersiz kılındığı gibi bir durum yoktur. Türkiye'de elektrik kesintisinden dolayı 'benim oyum sayılmadı, geçersiz sayıldı' diyebilecek bir vatandaşımız yoktur. Bugün itibarıyla toplam 27 bin megavat civarında tüketim bekleniyorken, emre amade 44 bin megavat civarında enerji bulunuyor. Arz, talebin neredeyse iki katına yakın. Enerji arzı ve iletimi ile alakalı bir sıkıntımız bulunmamaktadır."

Taner Yıldız, 686 tane temel trafo merkezinde 4 bin 850 güvenlik personeli, 3 bin 27 kolluk kuvveti tarafından güvenliğin sağlandığını söyledi.

Bakan Yıldız, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Adana, Antalya, Van, Elazığ, Konya, Bursa, Trabzon, Çamlıdere, Kahramanmaraş, Kayseri, Tekirdağ, Eskişehir, Sakarya, Aydın illerindeki elektrik dağıtım şirketlerinin yetkilileri ile görüştü ve elektrik sağladıkları çevre şehirlerde şu anda herhangi bir büyük çapta sıkıntının yaşanmadığı bilgisini aldı.