Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti’nin Türkiye’yi böleceğine yönelik söylemlerin doğru olmadığını söyledi. Yılmaz, "Eğer Güneydoğu’da AK Parti olmasaydı esas o zaman bölünürdü.” dedi.

Seçim çalışmaları için Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Öğretmen evinde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, yapılan anketlere göre halkın yüzde 77'sinin seçimden sonra AK Parti'nin iktidar olacağına inandığını kaydetti.

Türkiye'nin, tarihinde hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu savunan İsmet Yılmaz, “200 yıl geri gidersek, 1800’lere 3. Selim dönemine gideriz.” dedi.

‘Çok hizmet ettiniz ama en büyük hizmet çözüm süreci’ denildiğini anlatan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, şöyle devam etti: "Çözüm süreci devam etmesin demek kavgalar devam etsin demek. Bir kavgaya girersiniz beş yumruk atarsınız ama bir, iki yumruk da yersiniz. Beş yumruğu attığınız kar değil ama yediğiniz iki yumruk sizin için zarardır. Dolayısıyla terörle mücadeleye girdiğinde karşı taraftan bin, iki bin kişi öldürdün ama her yıl senden 100 tane evladın şehit veriliyor bu senin için kayıp mı? Dolayısıyla o evlatların kaybedenlere en çok şehit cenazesine katılmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Annesine babasına bir sorun bakayım, ‘size dünyaları versek’ deseniz hangisini tercih eder. Onların bu tercihlerini görmeyeceksin de her yıl yüze yakın insanın ölmesini doğal kayıp gibi göreceksin, niye bunu yaptın diyeceksin. Bu ülkeyi güçlü dönemine biz getirdik. Bunu kendisini muhafazakâr Müslüman kabul edenleri ve Kürt kardeşlerimi bu ülkenin asil sahibi yaptık. Evladına Kürtçe öğretebilir, propaganda yapabilir, kendini savunabilirsin. Hala annelerinden Türkçe konuşamayanlar var. Ananla senin arandaki dile birisi engel koysa buna karşı çıkmaz mısın? Sana yapılmasını ister misin? İstemezsin o halde Kürt kardeşime niye isteyesin. Çözüm süreci insanların anasından doğan en temel, en doğal haklarını iade etmektir. İşte onu yaptığımız için Türkiye’yi güçlendirdik.”

KAFALARINDA TÜRKİYE’Yİ BÖLENLER

Muhalefetin çözüm süreciyle ilgili eleştirilere cevap veren Bakan Yılmaz, “Yine kafalarında Türkiye’yi bölenler AK Parti’nin Türkiye’yi böleceğini söylüyor bu doğru değildir. Ben her zaman söyledim. CHP ve MHP Doğu’da ve Güneydoğu’da var mı? Yok. Kendileri Türkiye'yi kafalarında bölmüşler oraya gitse bir tane vatandaş onları desteklemiyor. Desteklemediği için isterse orası yansın gözlerinde yok. Eğer Güneydoğu'da Ak Parti olmasaydı esas o zaman bölünürdü. Zaten sen yoksun, CHP de, MHP de yok. O halde AKParti’ye sahip çıkarsak, bu ülkenin çimentosu AK Parti desek doğruyu söylemiş oluruz. Aksini söyleyende insaf yok demektir. Bunu da çok net olarak imanım gibi söylüyorum.” şeklinde konuştu.