Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Her şeyin merkezinde insan var. İnsan varsa her şey değerli, kıymetli. Binalar, yollar, fiziki bir takım işler insan varsa kıymetli. İşte o iyi insanları yetiştirmek misyonunu bugün her zamankinden daha fazla gündeme gelmesi lazım." dedi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl İl Müftülüğü'nün organize ettiği iftar programına katıldı. Programa; AK Parti Bingöl milletvekilleri Şebnem Koçakelçi, Enver Fehmioğlu, il protokolü ve din adamları katıldı. İftar programında Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Yapılan dua sonrasında İl Müftüsü Mecit Can, kısa bir konuşma yaparak, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da yaptığı konuşmada insanın önemine vurgu yaptı. Yılmaz, "Her şeyin merkezinde insan var. İnsan varsa her şey değerli, kıymetli. Binalar, yollar, fiziki bir takım işler insan varsa kıymetli. İşte o iyi insanları yetiştirmek misyonunu bugün her zamankinden daha fazla gündeme gelmesi lazım. Sosyal medyaya, medyaya, değişik etkilere işi bırakmadan yüz yüze gençlerimize, çocuklarımıza temel değerlerimizi en güzel şekilde aktarmamız lazım. Ben inanıyorum ki sadece hocalarımız, sadece Diyanet İşleri'ndeki hocalarımız biraz daha fazla gayret etseler, inanın çok daha güzel bir dünya olur, çok daha güzel bir Bingölümüz olur. Gençlerimize, çocuklarımıza bu değerleri daha fazla kazandırırsak hepimiz bundan kazançlı çıkarız." ifadelerini kullandı.

Ramazan'ın Türkiye'de rahatlık içerisinde geçirildiğini belirten Bakan Yılmaz, "Diğer taraftan bu Ramazan’da biz rahatız. Çok şükür bakın huzur içerisinde bir iftar yaptık ama maalesef bu huzuru bulamayan İslam dünyasında birçok yer var. Hemen yanı başımızdaki Suriye, Irak, Mısır, Libya, Afganistan, Somali, Filistin, birçok İslam ülkesi maalesef arzu etmediğimiz bir durumda çeşitli sıkıntılar altında, baskılar altında, çatışmalar içerisinde bu Ramazan’ı idrak ediyor. Ben her şeyden önce onların huzuruna, emniyetine, rahatına bu Ramazan’ın vesile olmasını diliyorum. Bu Ramazan ikliminde onları daha fazla düşünmeyi onlarla daha fazla ilgilenmeyi hep birlikte temenni ediyorum." şeklinde konuştu.