Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Türkiye İstatistik Enstitüsü (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü’nün hizmet binalarının temeli, skandallar yaşanan törenle atıldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı programda protokoldeki yerini beğenmeyen MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü töreni terk etti, AK Partili il başkanına yapılan VIP muamele CHP’li vekilden esirgendi.

ÇKA ve TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü hizmet binalarının temeli, Adana Sanayi Odası’nın yanında bulunan alanda atıldı. Törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı. Temel atma törenine gelen MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, protokolde kendisine ayrılan yeri beğenmeyince Bakan Yılmaz’ın gelmesini bekleyip tören alanını terketti. AKP’li vekillerden alt protokol uygulanan ve ön sırada uzak köşeye yer ayrılan Başkan Sözlü, kendisine daha önde yer ayrılması gerektiğini söyleyerek tepki koydu. Kalkınma Ajansı yetkililerinin ikna çabaları fayda vermeyince Başkan Sözlü de Bakan Yılmaz’a ‘hoşgeldiniz’ dedikten sonra tören alanını terk etti.

Başkan Sözlü’nün gördüğü muamele ile başlayan tören, daha sonra CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’e yapılan ve hoş olmayan görüntülerle devam etti. Törende garsonlar AKP’li milletvekilleri ve İl Başkanı Fikret Yeni'ye gösterdiği VIP muameleyi Tümer’den esirgedi. AKP’li siyasilere kurabiyeler ve her türlü içecek hizmetinde bulunan garsonlar, CHP milletvekili Tümer’i ise pas geçti.

Konuşmalarla devam eden törende protokol tarafından hep birlikte temel atıldı. Protokol daha sonra ise tören alanının yanında ağaç dikti.