Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivaslıların rüyası olan Yıldızdağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ni hizmete açtı. Yılmaz, Sivaslıların kolay bir şekilde kayak öğrenmeleri için bir kayak simülasyon merkezi yapılmasının gerekliliğini vurgularken, ilkokullarda ise kayak dersinin zorunlu veya seçmeli ders olarak konulması gerektiğini savundu.

Sivas’ın rüyası olarak nitelenen Eylül 2013’te temeli atılan Yıldızdağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin açılışı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla yapıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kayak merkezleri arasına Yıldızdağı’nın da gireceğini belirterek, bundan sonra merkezin konaklama, ulaşım ve kayak kapasitesinin artırılması gerektiğini kaydetti.

Yıldızdağı Kış Sporları Merkezi’nde yapılan programda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kayseri Erciyes Turizm Merkezi’ne bir ödenek gönderilmesi Maliye Bakanlığı'na talep edildiğinde, Yıldızdağı’na da bir ödenek ayrılması gerekliliğinin ifade edildiğini söyleyerek, “Bunun üzerine bir miktar Erciyes’e gitti. Bir kısım ise Maliye Bakanlığı'ndan Turizm Bakanlığı'na aktarılarak buraya geçti. Yine ödenek ihtiyacımız vardı. Ödenek ihtiyacının bir kısmı da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Spor Toto kanalıyla buraya gönderildi.” dedi.

“YILDIZDAĞI KAYAK MERKEZLERİ ARASINDA SAYILACAK”

“Bundan sonra Sivas’ın kışından ve karından korkmayacağız. Hem kışı hem de karı nimet bileceğiz.” diyen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Ancak buranın çok büyük bir tanıtımını yapmamız lazım. Kar senesinin var senesi olduğunu ispat etmemiz lazım. Bugünden sonra Türkiye’de kayak merkezleri sayıldığında Bursa’nın Uludağ, Bolu’nun Kartalkaya’sı, Çankırı’nın Ilgaz’ı, Kars’ın Sarıkamış’ı, Erzurum’un Palandöken’i ve Kayseri’nin Erciyes’i ile birlikte bugünden sonra kayak merkezleri arasına Sivas’ın Yıldızdağı da girecek inşallah. Tabi konaklama imkanlarını artırmalıyız. Bunların hem sayısını hem de kalitesini artırmalıyız. Kayak, konaklama ve ulaşım kapasitesini zenginleştirmeliyiz.”

“HAVAALANI-SICAK ÇERMİK BAĞLANTI YOLU PROGRAMA ALINDI”

Bakan Yılmaz, Yıldızdağı’nı havaalanı ve Sıcak Çermiğe birleştiren yaklaşık 50 kilometrelik yolun yatırım programına alınarak, Resmi Gazete’de ilan edildiğini aktararak, “İnşallah bundan sonrası Sıcak Çermiğe, oradan da havaalanına bağlanacaktır. Burada kalmak isteyen hemşehrilerim Sıcak Çermik’te kalabilir. Sivas’a uğramadan da Yıldızdağı’na gelebilir.” diye ifade etti.

“KAYAK SİMÜLASYON MERKEZİ YAPILMALI”

Sivas’ta kayak öğrenmeyi kolaylaştıran kayak simülasyon merkezinin de yapılması gerektiğine işaret eden Yılmaz, “Bir başka proje daha hazırlamamız lazım. Ankara’da Silahlı Kuvvetler'e ait Kayak Simülasyon Merkezi var. Karda nasıl kayak öğrenmeniz gerekiyorsa, simülasyon merkezinde de karın üstüne çıkmadan kendinizi eğitiyorsunuz. Karda bir ayda öğreneceğinizi orada 2 saatte öğrenebiliyorsunuz. İnşallah Sivas’ın merkezine bir kayak simülasyon merkezi kurmalıyız. Bunun projesini yaparsanız biz de destek oluruz.” şeklinde konuştu.

İLKOKULLARA ZORUNLU KAYAK DERSİ

Sivas ve Yıldızdağı çevresindeki köy ve beldelerdeki ilkokullarda kayak dersi okutulması gerektiğini vurgulayan Bakan İsmet Yılmaz, ”Arkadaşlar söyledi. Çek Cumhuriyeti'nde ilkokulda bazı yerlerde kayak dersi mecburi dediler. Allah nasip ederse biz de Sivas ve bağlı belde ve köyler olan Kurtlapa, Yıldız, Sarıyar, Gaziköyü, Yakupoğlan ve merkezde zorunlu ve seçmeli kayak dersi koydurabiliriz. Kars Sarıkamış’ta oluyorsa burada olabilir.” diye konuştu.

“BURADA HER MEVSİM TURİZİM OLMALI”

Her mevsim turizmi Yıldızdağı’nda faal tutmak gereğine işaret eden Milli Savunma Bakanı Yılmaz, şöyle devam etti: “Burası sadece kışın değil yazın da çalışsın. Basket, tenis, halısaha ve futbol sahaları olursa, daha çok etkinlikler olabilir, kapalı ve açık alanlarda yapılabilir. Atçılık da buna dahil. O zaman her mevsim turizmi sağlayabilir, Yıldızdağı’nın, sadece kışın değil yazın da nimetlerinden faydalanırız. Zor kısmını atlattık. Bundan sonra koyacağımız her şey çok bariz şekilde ortada olur. İnşallah buraya gelenlerin aklında Yıldızdağı güzel bir kayak merkezi ve kış turizm merkezi haline geldi derler.”

Konuşmaların ardından, Müftü Recep Şükrü Balkan’ın yaptığı dua sonrası Bakan İsmet Yılmaz ve beraberindekiler, kurdelayı keserek resmi açılışı gerçekleştirdi. Bu arada, hafta sonu güzel havayı fırsat bilen çevre köy ve beldelerden gelen her yaştan vatandaş, kayak yapmak üzere Yıldızdağı’na akın etti.

BAŞKANIN EMRİYLE PANKART NÖBETİ

Öte yandan, Yıldız Belde Belediye Başkanı Mahmut Aktaş ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yer aldığı bir pankart dikkat çekti. Aşırı rüzgar nedeniyle bir türlü ayakta kalamayan pankartı, Belediye Başkanı Mahmut Aktaş’ın görevlendirdiği işçiler tuttu. 2 saat süren açılış öncesi ve sonrası geçen sürede işçiler soğuk havada pankartı ayakta tutmaya çalıştı. İşçiler, Başkanın emriyle pankart için nöbet tuttuklarını dile getirdi.

Açılışa Vali Alim Barut, milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın ile il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.