Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sözcü gazetesinde yayımlanan, "Yırtık donlu Nihat Boğaz’da yalı sahibi oldu" başlıklı haberi yalanladı. Resmi twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Pislik silmek için kullanılan paçavra" şeklinde ifade kullanan Zeybekci, haberin "şerefsiz yalan" olduğunu öne sürdü. Bugün yazdığı tweetlerde, "Efendilerinin gece pislik silmek için kullandıkları paçavralarla yalayıcılarının ürettiği şerefsiz yalanlara cevap vermek bize yakışmaz ama samimi vatandaşlarımızın tereddütleri için söylüyorum, hayatımda vergisi verilmemiş, helal olmayan zerre işimiz, nefesimiz olmadı. 2002'de ilk 1000'de yer alan, doğrudan 970, dolaylı 2000'in üzerinde çalışan kardeşimizin olduğu şirketlerde ortaklığım var." dedi.

1994 yılından bu yana şahsı ve şirketlerinin, vergi sıralamalarında onlarca defa ilk üçte yer aldığını vurgulayan Bakan Zeybekci, "Binlerce yavrumuza burs verdik. 2004 Mart'tan bu yana şirketlerin hiçbirisinde yönetim kurulu üyeliğim veya başkanlığı görevim yoktur. Şirketlerin, birçok şehirde faaliyetlerinde kullandıkları fabrika, depo, yönetim binası, temsilcilik, şube gibi mülklerinin olması ihtiyaçtır. Bu ahlâksız haberleri 4-5 Haziran'da ve hattâ yıllardan beri yapanlar, şimdi efendilerinin talimatıyla zamanın önemine binaen tekrarlıyorlar." ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesi, bugünkü manşetinde, "Yoksulluktan geldiğini anlatmak için, 'Bu memleketin yırtık donlu Nihat’ı artık Ekonomi Bakanı' diyen Bakan Zeybekci, Sarıyer’de 11 milyon liraya yalı aldı." şeklinde bir haber yayımlamıştı.