Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tokat Zile Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında, 2 yıl önce Kur'an-ı Kerim tasarımlı pastanın kesilmesine ilişkin fotoğrafların sosyal medyada yayılması ile ilgili olarak, “Ben onu takip edemedim doğrusu. İşin magazin taraflarına da girmek istemem.” dedi. Yılmaz, Peygamber Efendimiz (sav)'in ahlakına iyi bakılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Yılmaz, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve UNDP İşbirliği Yürütülen 'GAP Evde Kuluçka Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada gündeme dair soruları cevaplandıran Bakan Yılmaz, muhalefet partilerini eleştirdi. Kendilerinin seçim beyannamelerini çok güçlü ve iyi hazırladıklarını öne süren Yılmaz, “Diğer partiler ise kendi ilan ettikleri hedeflerde bile iktidara gelme imkanını görmüyorlar. Dolayısıyla onlar rahatlar. Yarın uygulayacakları bir şeyi taahhüt etmiyorlar. Sadece fikirlerini paylaşmış oluyorlar.” ifadelerini kullandı.

Muhalefet eleştirisini sürdüren Yılmaz, “Ben bakıyorum bütün partiler maşallah dağıtıyorlar ne varsa. Olmayan kaynakları dağıtıyorlar.” şeklinde konuştu. Kendilerinin parti olarak büyümeyle birlikte refahı nasıl paylaşacaklarını da anlattıklarını kaydeden Yılmaz, “Diğer beyannamelerde böyle bir perspektif yok. Sadece olmayan kaynakları dağıtma perspektifi var. Türkiye, geçmişte bu yaklaşımlardan çok çekti.” şeklinde konuştu.

Yılmaz'a, Tokat Zile Müftülüğü tarafından 2 yıl önce gerçekleştirildiği öne sürülen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kur'an-ı Kerim tasarımlı bir pastanın kesilmesi de soruldu. Sosyal medyada fotoğrafları hızla yayılan ve büyük tepki toplayan olay ile ilgili olarak Bakan Yılmaz, “Ben onu takip edemedim doğrusu. İşin magazin taraflarına da girmek istemem. Ama iyi hatırlattınız. Ben bu vesileyle Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum. Peygamber Efendimiz (sav) sadece İslam dünyası için değil, bütün insanlık için bir değerdir. Bütün insanlık için gerçekten bu çağımızda hele söyleyeceği çok şey var hayatının. Bizim Kutlu Doğum vesilesiyle Peygamber Efendimiz (sav)'in hayatına, ahlakına tekrar bir bakmamız, özellikle yeni yetişen nesillere Efendimiz (sav)'i çok iyi tanıtmamız gerekir. Aynı zamanda da dünyada da daha iyi tanıtmamız lazım. Bu da Peygamber Efendimiz(sav) ile ilgili daha yoğun çalışmalarla, akademik, kültürel çalışmalarla olur. Biliyorsunuz hükümetimiz seçmeli ders olarak 'Siyer-i Nebi' dediğimiz, Peygamber Efendimiz (sav)'in hayatını okullarımızda seçmeli ders haline getirdik bu dönem. Bununda çok hayırlı bir hizmet olduğuna inanıyorum. Toplumumuzun iyi bir noktaya gitmesi, insani değerlerin güçlenmesi bakımından çok çok önemli diye inanıyorum.” cevabını verdi.