Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel, Aile ve Sosyol Politikalar Bakanlığı'nın kadınlar adına bir çabasının olmadığını söyledi. Yüksel, bundan dolayı yeni hükümetten kadın sorunlarıyla ilgilenecek 'kadın bakanlığı' kurulmasını istedi.

TÜKD Şube Başkanı Yüksel, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek, Medeni Kanun'da bulunan evlilik yaşı, resmi nikah, tek eşlilik gibi kadın haklarının güvencesi kuralların son yıllarda gözardı edildiğini söyledi. Toplantıda Anayasa Mahkemesi'nin 'dini nikahın ancak resmi nikahtan sonra yapılabileceği, aksi durumun suç oluşturacağına' ilişkin ceza kanunu maddesini iptal etmesini eleştiren Yüksel, bunun ciddi sorunlar doğurabileceğin, resmi nikahsız ve çok evliliklerin artabileceğini vurguladı. Yüksel, ayrıca kanun maddesinin iptal edilmesiyle kadınların haklarının ellerinden alınacağını da ifade etti.

Son yıllarda artan kadın cinayetlerine ve kadın şiddetine de değinen Yüksel, kadına şiddetin her meslek grubundan yapıldığını, önceki yıllarda yapılan bir araştırmada da en çok şiddeti polislerin uyguladığının ortaya konulduğunu söyledi. Yüksel, yeni kurulacak hükümete bir çağrıda bulunarak 'kadın bakanlığının' kurulmasını istedi. Kadın-erkek eşitliğinin bir demokrasi meselesi olarak dikkate alınmasını, Medeni Kanunu yok sayan söylem ve eylemlere son verilmesini de isteyen Yüksel, kız çocuklarının Türkiye'de yok sayıldığını savundu.

Şu anda faaliyet gösteren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hiçbir işe yaramadığını anlatan Yüksel, şunları söyledi: "Bugüne kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadınlar adına hiçbir çabasının olmadığını görmedik. O nedenle biz yeni kurulacak hükümetten 'kadın bakanlığı' kurulmasını istiyoruz. Kadın sorunlarıyla, genç kızlarımızın sorunlarıyla ilgilenecek... Kadın sorunları sadece kadına yönelik şiddetten ibaret değil; psikolojik, ekonomik, sosyal şiddet de uygulanmakta kadınlara."