DSİ 54.Şube Müdürü İlker Arslan'ın Çorum'un 50-55 günlük içme suyu kaldığını söylemesinin ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği bir açıklama yaptı.

Bazı basın yayın organlarında DSİ Şube Müdürü'nün açıklamaları üzerine Çorum'un 50 günlük suyu kaldığına dair haberlerin yer aldığı hatırlatılan açıklama da ''DSİ Şube Müdürü, haberlere konu olan açıklamayı vatandaşları su tasarrufuna yönlendirmek maksadıyla yapmış olup, Çorum'un susuz bırakılması söz konusu değildir. Çorum ve civarı için şubat, mart ve nisan ayları yağışlı dönem olup, barajlar en fazla suyu bu dönemde toplamaktadır. Nitekim 2012-2014 yılları arasında Yenihayat, Çorum ve Hatap Barajları rezervlerinin özellikle Şubat-Nisan ayları arasında yükseldiği görülmektedir. ''denildi.

DSİ Genel Müdürlüğü bütün illerde olduğu gibi Çorum'a içme suyu temini ile alakalı olarak konuyu yakından takip edildiği açıklama da gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.
Açıklama da şu ifadelere yer verildi :''İlkbahar aylarında yeterli suyun gelmemesi halinde Koçhisar Barajından Yenihayat Barajı rezervuarına su aktarımını sağlayacak derivasyon kanallarının yapımı için gerekli çalışmalara başlanmıştır. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından alınacak tedbirler sayesinde Çorum içme suyu sıkıntısı yaşamayacaktır. ''