Bakanlık' bu kente bir borçtur! Seçimden önce çok defa kazanacağını belirttiğim gibi AKP, % 65.3 gibi büyük bir oy oranı ile yerel seçimlerde Kahramanmaraş'ın 1 numarası olurken, Türkiye'nin de oy veren en büyük 2.şehri oldu. Bu inanılmaz bir olaydı

Herkes MHP'nin kazanamasa bile AKP'yi zorlayacağını beklerken, MHP % 21.9 ile bu beklentilerin çok aşağısında kaldığını ispatladı. Yani oy kullanan 191.849 seçmenden 125.299'u AKP'yi, 42.158 seçmen ise MHP'yi tercih etmiş. E buyrun bakalım, arada farka bakın! AKP, Kahramanmaraş'ta MHP'yi 3'e katlamıştır Peki AKP kurulduğundan bu yana Kahramanmaraşlılar, genel seçim olsun yerel seçim olsun hep bu partiye Türkiye'de en büyük desteği veren seçmen değil midir? Evet, aynen öyledir! Peki aldığımız hizmet, AKP'ye verilen oyu karşılıyor mu? Elbette “Hayır”.

Bakanlık İstiyoruz! Kahramanmaraş'ı temsil eden milletvekillerimizden Mehmet Sağlam, Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve YÖK Başkanlığı'nı yapmış tecrübeli bir vekildir. E peki, madem böyle tecrübeli bir zat AKP'den Kahramanmaraş Milletvekili ve Milli Eğitim konusunda da çok iyi bir tecrübesi var ve Kahramanmaraş halkı da her seçimde AKP'ye Türkiye'de en büyük desteği veren bir şehir halkı, neden o zaman Mehmet Sağlam Milli Eğitim Bakanı yapılmıyor? Mehmet Sağlam'ın Hüseyin Çelik'ten kalır yanı var mı? Kesinlikle “Yok!”.

Hatta artısı bile mevcut E madem Mehmet Sağlam Milli Eğitim'de Hüseyin Çelik'ten daha tecrübeli ve Kahramanmaraş AKP'nin kurulmasından bu yana girdiği 2003 ve 2007 genel seçimlerinde, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde en büyük desteği veren şehir oldu, o zaman Kahramanmaraş'a artık bir “Teşekkür” borcu yok mudur AKP'nin? Elbette “Vardır!” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2007 genel seçimlerinden önce Kahramanmaraş'a bakanlık vereceğini net olarak söylememesine rağmen, bunu ifade ettiği ve söz verdiği söyleniyor, ben bunu bilmiyorum. Zaten söz verse de vermese de fark etmez. Çünkü bu halk bu kadar desteğe rağmen, bir “bakanlık” teveccühüne layık görülmüyorsa, gelecek seçimlerde bunun karşılığını elbette ki bu halk verecektir, vermelidir. Sözün özü; Başbakan artık Kahramanmaraş'ı görmelidir.

Kendisine baştan beri verilen bu büyük destekleri artık karşılıksız bırakmamalıdır. Çünkü o oyları bu halk verdi, bakanlığı istemek de bu halkın en büyük hakkıdır. Sayın AKP milletvekilleri ve AKP İl Başkanlığı: Bu konuda en büyük görev en başta siz milletvekillerimize, sonra İl Başkanlığı'na düşmektedir. Lütfen isteğimizi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a iletiniz. İletiniz ki halk da artık kendilerine ne kadar değer verildiğini anlasın Saygılarımla ve sevgilerimle