Samsun’un Terme ilçesine kurulması planlanan kömürlü termik santrale tepki için Ankara’ya gelen Termeliler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, santralle ilgili yapılan toplantıyı protesto etti.

Terme ilçesine kurulması planlanan termik santralle ilgili bakanlıkta yapılacak İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı nedeniyle, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Çevre Platformu (TERÇEP) üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkı otobüslerle soluğu Ankara’da aldı. Bazı Samsun milletvekilleri de eyleme destek oldu. Bakanlık önünde toplanan grup, ‘Termik varsa tarım yok; santrale hayır’, ‘Santrallere ve doğa katliamına hayır’, ‘Santrale dur sözü istiyoruz’ pankart ve dövizleri açtı. ‘Susma haykır, santrale hayır’ sloganları attı.

TERÇEP Başkanı Hasan Demir, kendilerinin sermaye düşmanı olamadığını çevre ve insan dostu olduklarını söyledi. Demir, “İnsanlar zehirlenip para kazanılacaksa o para bize göre kirli paradır. Haram paradır. Çevremizi hayvanlarımızı ve çocuklarımızı zehirleyecek olan bu şirketlere karşı dik duracağız. Kimse Terme’ye kirli yatırım yapmaya heveslenmesin. Terme halkını ve çevresindeki Samsun halkını karşısında bulacaktır. Bunun mücadelesini her türlü vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri buradan ayrıldı.