Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Darülaceze’nin kuruluşundan bu yana hizmet verdiği merkez kampusun ‘rezidans yapılacağı için kurumun taşınacağı’ iddiası tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğunu belirterek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın böyle bir düşüncesi, planı veya çalışması yoktur, olmayacaktır.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, son günlerde bazı siyasetçi ve dernekler tarafından Darülaceze Kurumu hakkında ortaya atılan iddialar ile ilgili bakanlığın sitesinden açıklama yaptı. Bakanlık, Darülaceze kampüsu içinde bulunan binaların 1. ve 2. derece tescilli tarihi eser niteliğinde olduğunu dolayısıyla böyle bir çalışmanın yapılması kanunen de mümkün olmadığını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Darülaceze kampüsü ile ilgili açıklaması şöyle: “1895 yılında Sultan II. Abdülhamit Han tarafından kurulan Darülaceze, 120 yıldır devlet desteği olmadan bağışlarla ayakta duran, çok önemli bir kurumdur. Kurum hayırseverlerin bağışlarını işletmekte, bu gelirler Darülaceze giderleri için kullanılmakta. Darülaceze Kurumu gelirlerini artırmak amacıyla, gerekli hallerde, ana kampüs dışında bulunan taşınmazları için İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusunu göz önünde bulundurarak imar ruhsatı talep edebilmekte, bu taşınmazları kiraya vermekte ve ıslah etmekte. Darülaceze Nizamnamesi gereği gelirleri arttırmak İdari Meclisin asli görevleri arasındadır. Bütün bu gerçekler göz ardı edilerek son günlerde ortaya atılan olumsuz iddialar tamamen asılsızdır. 120 yıldır 72 bin insana şefkat yuvası olan Darülaceze Kurumu, halen işlevini yerine getirmekte olan çok önemli bir tarihi emanettir. Nizamnamesinde, tarihi ve kültürel dokusunda, tescilli tarihi eser kapsamındaki kampüsünde hiçbir değişiklik yapılmaksızın sonsuza kadar yaşatılacaktır.”