Emirgan’da yaşlı bir kadının yaşadığı eve İçişleri Bakanlığı’ndan geldiklerini söyleyen 2 kişi, para ve gıda yardımı yapacaklarını söyleyerek kadını oyaladı. Yaşlı kadın, şahıslara kapıyı açmadan aralıktan diyalog kurmaya çalıştı. Bu sırada bir başka kişi arka camından girerek evde bulunan 100 bin lira değerindeki mücevheri alarak kayıplara karıştı.

Olay Emirgan Mahallesi Yunus Ağa Sokak’ta 15.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre Suna Gündoğdu (82) isimli yaşlı bir kadının evine gelen 2 kişi, İç İşleri Bakanlığı’ndan geldiklerini ve gıda ve 600 lira yardımında bulunacaklarını söyledi. Şahıslara kapıyı açmayan yaşlı kadın kapı aralığından konuştuğu şahıslara yardıma ihtiyacı olmadığını söyledi. Şahıslar yaşlı kadını oyalayarak ikna etmeye çalıştı. Bu sırada dışarıda bulunan bir kişi binanın arkasından dolaşarak açık pencereden içeri girdi. Hırsız evde bulaunan yaşlı kadına ait yaklaşık 100 bin lira değerindeki mücevherleri alarak evden uzaklaştı. Arkadaşlarının dışarı çıktığından emin olan şahıslar ise Suna Gündoğdu’ın yanından ayrılarak kayıplara karıştı. Suna Gündoğdu, evindeki dağınıklığı görünce ziynet eşyalarını hemen kontrol etti. Mücevherlerinin yerinde olmadığını farkeden Gündoğdu, durumu önce kızına sonra polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, evde delil topladı.

Odasına döndüğünde çantalarının boşaltıldığını farkedince neredeyse baygınlık geçireceğini söyleyen Suna Gündoğdu, “Kapı çaldı kapıyı açmadım da kilidi üstünde araladım. Ne istiyorsunuz ? dedim. Dedi ki 55 yaş üstü insanlara devlet pirinç, şeker dağıtıyor dedi. Bir de dedi 6 yüz TL para veriyor dedi. Bizim ihtiyacımız yok dedim sen git fakir bir aileye kime verirsen ver sevaba girersin dedim. Yok teyze bu fakire zengine herkese veriliyor dedi. Bende bunları alacak durumum yok kapıyı açıp da almam dedim. O zaman kapının arasından 2 yüz lira verdi dedi ki üstünü müdürüm getirip verecek dedi. Teyze bunu al yüz milyon getir dedi 20 lik halinde yüz lira getirdim bunu kabul etmedi. Yok dedi bütün yüz milyon getir. Getirdim aldı bende Allah Allah bu nasıl iş dedim. Yok yavrum dedim sen benim yüz liramı ver ben getireyim 2 yüz milyonunu geri vereyim buna hiç aklım ermedi dedim. Öyle deyince tamam dedi getirdim 2 yüz lirasını aldım paramı. O sırada buradan seslendi müdürleri herhalde bir adam. Teyze dedi siz herhalde zenginsiniz dedi. Yok oğlum zengin değilim dedim. Ama normal yaşantımı idare edecek düzeydeyim dedim. Sonra burada da fakir bir insan zaten oturmaz dedim." diye konuştu.

Hırsızların kendilerinden soğuk su istediğini belirten Gündoğdu, "Buz dolabından gittim şişeyle su verdim. Suyu verdiğim zaman şurada bir fakir kadın var emine teyze onu tanır mısınız dedi. Yok oğlum tanımam oyalama beni dedim. Arabama da şuradan bir su sıksam dedi müsade eder misiniz dedi yok dedim çekildim kapıdan içeri girdim. Odama bir gittim bir baktım ki çantalarım hep gitmiş. Hemen kızımı aradım. Oya dedim benim çantalarımın hepsi gitmiş. Mücevherlerimiz falan hepsi gitmiş dedim. Mücevher çantamı da boşaltmışlar yani baygınlık geçirecektim. Ben burada adamla konuşurken içeri odama girmiş ve oradan paraları almış nasıl aldıysa. Yani şüphelendim adamlardan da şüphelendim. Kapıyı da açmadım ama oda fayda etmedi.” dedi.

Şahısların eşgallerini belirleyen polis ekipleri, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.