Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan özel izin alınarak yapılmak istenen, ancak mahkemenin durdurma kararı verdiği akaryakıt istasyonu inşaatı, Beşiktaş Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi.

Edinilen bilgiye göre Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, Fulya Dikilitaş Mahallesi Hakkı Yeten Caddesi üzerinde bulunan ve daha önce mühürledikleri bir akaryakıt istasyonu inşaatını ikinci kez mühürledi. İddiaya göre Fulya Akaryakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan özel izin alarak Hakkı Yeten Caddesi üzerinde akaryakıt istasyonu kurmak için çalışma başlattı. Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, mıntıkasına giren alana ruhsat alınmadığı gerekçesi ile yapılan çalışmaya engel oldu. Söz konusu arazinin Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne ait olduğu ve kulübün de arazide yapılan çalışmanın durdurulması için mahkemeye başvurduğu belirtildi. Belediye yetkilileri, kulübün başvurusu üzerine mahkemenin söz konusu inşaat çalışması için yürütmeyi durdurma kararı verdiği ve inşaatın da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendiğini açıkladı.

Beşiktaş Belediyesi Zabıta Amirliği Müdür Yardımcısı Selçuk Bartınlı, alanın kendi mıntıkalarında olduğunu ve ruhsatsız bir şekilde çalışma yapıldığını belirterek, mühürleme işlemi yaptıklarını söyledi. Bartınlı, yasal çalışma saatlerini ihlal eden inşaat firmasının saat 23.00 sıralarında çalışma yaptığını dile getirerek, "Söz konusu alanda bulunma sebebimiz; alan, Beşiktaş Kulübü'ne ait bir alandır. Fulya Akaryakıt tarafından kiralanmıştır. Fulya Akaryakıt, belediyemizi aşarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir yapı ruhsatı almıştır. Ancak 4708 Sayılı Planlı Yerler İmar Yönetmeliği buna izin vermemektedir. Sonrasında kulüp, idare mahkemesine dava açmıştır. Mahkeme de bu yürütmeyi durdurmuştur. Söz konusu yerin her ne kadar bakanlıktan ruhsatı olsa da, denetim yetkisi belediyemize aittir. Belediyemizce yapılan denetimler sonucunda yapı durdurularak mühürlenmiştir. Daha sonra yine aynı şartları yerine getirmedikleri için cumhuriyet savcılığına haklarında suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca inşaatın çalışma saatleri akşam 19.00, sabah 07.00 arasındandır. Ayrıca resmi tatil günlerinde ve hafta sonlarında çalışamamaktadırlar. Söz konusu hizmeti yapabilmeleri için kamu önceliği hizmet olması gerekmektedir. Ayrıca valiliğin izni olması gerekmektedir. İşletmenin böyle bir izini olmamaktadır. Ayrıca bu saatte çalışarak vatandaşın huzurunu kaçırmaktadırlar. Biz de ekiplerimizce mahkeme kararının uygulanması ve halkın refahını korumak için burada bulunmaktayız." açıklamasını yaptı.

Alana gelen inşaat firması yetkilileri ve belediye çalışanları arasında kısa bir tartışma yaşandı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi de sevk edildi. İnşaat alanı, zabıta ekipleri tarafından daha sonra mühürlendi.