Ramazan ayı alışverişinde genellikle gıda maddelerinin satışları artıyor. Ancak bu kez bakır cezve ve çay semaver satışları da arttı. Bu durum züccaciyeleri sevindirdi.

Ramazan ayının yaz günlerine dek gelmesi, insanların iftarlarını genellikle park ve açık alanlarda açmalarını sağlıyor. İftar ve iftar sonrasındaki süreyi açık alanda geçirenlerin vazgeçilmezi ise odun ateşiyle demlenen çay oluyor. Vatandaşlar Ramazan ayında iftar sonrası keyifle çay içmek için çay semaveri almak üzere züccaciyelerin yolunu tuttu. Uzun yıllardır mutfak eşyaları satışı yapan esnaf Ali Gürgür, Ramazan ayına birkaç gün kala satışların arttığını dile getirerek, geçen yıllara göre daha çok bakır cezve ve çay semaveri satışı yaptığını söyledi. Gürgür, iftar sonrasında kahve keyfi olanların sayılarının fazla olduğuna işaret ederek, "Bakır cezvede yapılan kahvenin lezzeti başka oluyor. Bakır cezvede kahve köpüğü dağılmıyor ve fazla oluyor. Bundan dolayı fiyatları 10 liradan başlayan cezvelere büyük ilgi var. Hiç bu kadar satış beklemiyorduk." dedi.

Esnaf Ali Gürgür, odun ateşiyle çay demlemek için yapılan semaverlerin de satışlarında artış olduğunu anlatarak, "Müşterilerimiz iftarlarını evde değil dışarda parkta ve açık havada yaptıklarını söylüyor. Gün içerisinde uzun süre aç ve susuz kalan insanlarımız arasında çay tiryakileri iftar sonrası için hazırlık yapıyor. Odun ateşinde demlenen çayın tadının başka olduğunu söyleyen insanlarımız var. Bu nedenle kış aylarında satış bile yapamadığımız çay semaverleri Ramazan ayı ile birlikte elimizde kalmadı diyebiliriz." şeklinde konuştu.