Bakırköy Belediyesi, kadınlara hizmet vermek üzere bünyesindeki 24 müdürlüğe ek olarak yeni bir müdürlük kuruyor. 7 gün 24 saat çalışacağı belirtilen müdürlük, cinsel istismar ve şiddete yönelik faaliyet gösterecek.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda da kutlandı. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da katıldığı etkinlikte motosikletli gruplar da yer aldı. ‘Kadına şiddete erkek’çe hayır diyoruz’ yazılı pankart açan motorsikletli gruplar, konvoy halinde şehir turu yaptı.

CHP Bakırköy Kadın Kolları Başkanı Sevilay Şenel, “Bugün Türkiye’de okuma yazma bilmeyen kadınların sayısı erkeklerin sayısından 5 kat fazladır. Kadın istihdamında Türkiye yüzde 26.6 oranında OECD ülkelerinde sonuncudur. Kadınlar erkeklerin aldığı ücretlerin ancak yüzde 60’ını almaktadır. 2014’te Türkiye’de üst düzey yöneticilerin kadın oranı yüzde 9.4 oldu. 2014’te kadınlarda işsizlik yüzde 12, erkeklerde ise yüzde 9 civarındadır.” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu da tüm kadınların gününü kutladı. Kerimoğlu, “Bizi helal sütüyle bugünlere getiren elleri öpülesi analarımızın gününü kutluyorum. Bugünümüzü bizimle paylaşan, ne önümüzde ne arkamızda bütün mücadelemizde omuz omuza yanımızda olan eşlerimizin gününü kutluyorum.” diye konuştu.

Özgecan Aslan adına danışma ve destek evi açtıklarını belirten Kerimoğlu, “Bakırköy’de 24 müdürlüğe ilave olarak kadınlara yönelik müdürlük kuruyoruz. Cinsel istismara şiddete, çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddete karşı 7 gün 24 saat hizmet yapacak yeni bir müdürlüğü hizmetinize açıyoruz.” ifadelerini kullandı. Kerimoğlu, meydandaki kadınların gününü kutladı ve karanfil verdi. Etkinliğe katılanlar bir süre müzik eşliğinde eğlendi.