Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Harmanlı köyünde bakkala şeker almaya giden 5 yaşındaki Ecrin Tunç’tan 40 gündür haber alınamıyor.

40 gündür kızlarından haber alamayan Ecrin’in annesi Nursel Tunç ve babası Bekir Tunç, kızlarının bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. AFAD ve Jandarma ekiplerinin tüm aramalarına rağmen, şimdiye kadar herhangi bir ize rastlanmaması nedeniyle minik Ecrin'in kaçırılma ihtimali üzerinde duruluyor.

Kızlarının bulunması için devletten yardım isteyen Ecrin’in annesi Nursel Tunç, kızının daha 5 yaşında olduğunu söyledi. Kızının 40 gündür kayıp olduğunu belirten Tunç, "Bütün aramalara rağmen izine rastlayamadık. Allah rızası için kızımı bana kavuşturun. Ne olur, perişan oldum. Kızım 40 gündür kayıp ve kendisinden haber alamıyoruz. Tüm Türkiye’den yardım bekliyorum. 40 gündür kızım yanımda yok. Nerdedir bilemiyorum. Devlet bana kızımı bulsun.” dedi

Kızının bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyen baba Bekir Tunç ise kızının bulunması için devletin desteğini beklediklerini söyledi. Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Allah için elinden geleni yapsın. Kızımızı kavuştursun bize. 40 gündür yaşayan bir ölü gibiyiz. İçimiz yanıyor. Ellerinde ne imkan varsa kullansınlar. Devletimizden yardım bekliyoruz. Bütün yetkililere ve devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz.” şeklinde konuştu

40 GÜN SONRA VALİ AİLEYİ ZİYARET ETTİ

5 yaşındaki Ecrin’in kaybolması olayının ardından Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 40 gün sonra ilk defa Tunç ailesini ziyaret etti. Mardin Jandarma Komutanı Alaattin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz ve bazı STK temsilcileri ile birlikte Harmanlı köyüne giden Vali Koçak burada Ecrin’in anne ve babasıyla görüştü.

Ecrin'in bulunması için devletin bütün imkanlarını kullanarak aramaların devam ettiğini belirten Vali Ömer Faruk Koçak, Ecrin’in bulunması için STK, basın ve güvenlik birimleri ile ortak akıl toplantısı yaptıklarını söyledi. Koçak, "Bu toplantının ardından bugün de Ecrin ailesini ziyaret ettik. Bügün ailesi ile bir araya geldik. Bu vesile ile bütün Türkiye’ye Ecrin’in bulunması için çağrıda bulunuyoruz. Gerek sosyal medyada gerek basın aracılığı ile bu çağrıyı yapıyoruz. Yavrumuzu gördükleri yerde kolluk kuvvetlerine bildirmelerini bekliyoruz. Bir an önce ailesine kavuşturmak için seferber olduk. Devlet olarak bu zamana kadar arama çalışmalarını yürütüyoruz. Bu safhadan sonra insanlık değeri taşıyan herkesin bu işte rol almasını istiyoruz. Sizlerin gayretlerine ihtiyacımız var. Hem basın ve medyanın daha fazla Ecrin’e yer vermesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.