Kahramanmaraş'ta, açık unutulan bakkalın penceresinden kolunu uzatarak kasadaki 27 lira parayı çaldığı iddiasıyla yargılanan 16 yaşındaki İ.B., 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. İ.B.'nin 27 aylık bu cezası ertelenmezken, temyiz edilen kararı Yargıtay'ın onaması halinde cezaevine gireceği belirtildi.

POLİS, PARMAK İZİNDEN BULDU

Kentin Sümer Mahallesi'nde bakkallık yapan 46 yaşındaki Necati A.'nın işyeri geçen haziran ayında soyuldu. Sabah geldiğinde çekmecedeki 27 liranın çalındığını gören Necati A.'nın ihbarı üçerine gelen polis ekibi, gece açık unutulan pencereden kolunu sokarak çekmecedeki 27 lirayı çalan kişinin parmak izini aldı. Yapılan incelemede, bu kişinin daha önce de hırsızlıktan sabıkası olduğu belirtilen İ.B. olduğu saptandı. Gözaltına alınan İ.B., emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"ÇALDIĞIM PARAYI VERECEKTİM, UTANDIM"

Bakkal Necati A.'nın şikayetçi olmadı, ancak İ.B. hakkında kamu davası açıldı. Kahramanmaraş Çocuk Mahkemesi'nde görülen davada savunma yapan İ.B., "Çaldığım parayı aslında verecektim, fakat gidip konuşmaktan utandım ve zararı gideremedim" dedi. Mahkeme, önce 4 yıl hapse çarptırdığı İ.B.'yi, yaşının 18'den küçük olması ve iyi hal indirimi yaparak cezasını 2 yıl, 2 ay ve 20 güne indirdi. Daha önce de ceza aldığı için İ.B.'ye verilen 27 aylık bu hapis cezası ertelenmedi. Avukatı kararı temyiz ederken, cezanın Yargıtay tarafından onanması halinde İ.B., cezaevine girecek.