Dün bazı medya mensuplarını Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın demokrasi kahramanları olduğunu belirten Bal, “Bazı sanatçıları ve oyuncuları demokrasi kahramanı ilan ettik. Dünden bugüne Mehmet Altan gibi, Hasan Cemal gibi ve benzeri gazetecileri demokrasi kahramanı ilan ettik. Daha önce hırsızın peşinden koşan polisleri demokrasi kahramanı ilan etmeye devam ettik ama görüyoruz ki yeni demokrasi kahramanlarımız var savcılar. Bu defa savcılara el attılar. Celal kara, Mehmet Yüzgeç, Zekeriya Öz, Muharrem Akkaş. Suçu ne görevini yapmışlar iktidara boyun eğmemişler. Dik durmuşlar delikanlı gibi hareket etmişler.” diye konuştu.

DGP Genel Başkanı İdris Bal, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin anormal bir yıl geçirdiğini, gelecek yılın normalleşme ile dolu olmasını dileyen Bal, “Kutuplaşma ile değil kucaklaşma ile dolu olur. Zira bir ülkeyi ihya edecek bir vizyon biz bir aileyiz vizyonudur. Mahfedecek vizonu ise biz kaç kişiyiz vizyonudur. Kutuplaşma ve ayırımcılıktır kendi evladınızı ve arkadaşlarınızı kurtarmak için ülkeyi feda etmek hakikaten çok büyük millete karşı yapılmış haksızlıktır.” dedi.

Gündemin hukuksuzluklarla dopdolu olduğunu ifade eden Bal, “Bu hukuksuzluklar karşısında dik duran insanları bizler durmadan demokrasi kahramanı ilan ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Dün bazı medya mensuplarını Ekrem ve Hidayet Bey gibi demokrasi kahramanları, bazı sanatçıları ve oyuncuları demokrasi kahramanı ilan ettik. Dünden bugüne Mehmet Altan gibi, Hasan Cemal gibi ve benzeri gazetecileri demokrasi kahramanı ilan ettik. Daha önce hırsızın peşinden koşan polisleri demokrasi kahramanı ilan etmeye devam ettik ama görüyoruz ki yeni demokrasi kahramanlarımız var savcılar. Bu defa savcılara el attılar. Celal kara, Mehmet Yüzgeç, Zekeriya Öz, Muharrem Akkaş. Suçu ne görevini yapmışlar iktidara boyun eğmemişler. Dik durmuşlar delikanlı gibi hareket etmişler.” diye ifade etti.

2014 yılında önemli hadiseler olduğunu anlatan Bal, şöyle devam etti: “Paralel yapı diyorlar ya. Paralel yapı para bastı. Paralel yapı Öcalan resmi üzerinde gerçek paralel yapı para bastı. 12. Kongrede diyorlar ki Öcalan'la beraber bu paranın kutlaması ve tanıtımını yapacağı diyorlar. Ey AKP senin çözüm süreci dediğin örgütün para basması mıydı? Ey AKP'liler açın kulaklarınızı. Devlet toprak demektir ülke demektir. Devlet vatandaş demektir ve ey AKP'liler devlet iktidar demektir. Siz Güneydoğuyu örgüte bıraktınız çözüm süreci altında, bilerek ve isteyerek bıraktınız. Oralarda örgüt hakim oldu. Oralarda devlet yok, oralarda parasını Türkiye Cumhuriyeti'nden alan ama örgütün istediği gibi hareket eden memurlar var. Oralarda örgütün mahkemeleri var, örgüt vergi topluyor, örgütün silahlı gücü var dağda ve şehirde. Polise bile kimlik soracak kadar cüretkar ve cesur. Orada teröristlerin şehitlikleri var. Orada devletin askeri ve polisi rahat yürüyemiyor. Sivil elbisesi ile pazara bile çıkamıyor çıkanların bazıları şehit oldu oluyor.” 

"TUTUKLU POLİSLERİN AİLELERİNİN GETİRDİĞİ EŞYALAR KASITLI KÖPEKLERE KOKLATILARAK PİSLETİLİYOR"

Silivri'ye polislerin amirlerini ziyarete gittiğini anlatan Bal, “Açıkçası şunu görüyoruz, kanunun kendilerine verdiği belli hakların onlardan esirgendiğini görüyoruz. Hırsızın peşinden koştukları için yolsuzlukları ortaya çıkardıkları için onlara negatif ayrımcılık yapıldığı bana söylendi. Mesela aileler tutuklu polisler ile cam arkasından telefonla görüşürken görüşmeler kayıt altına alınıyormuş bu doğru değil bu yapılmaması gerekir. Yakup Saygılı'nın eşine yazdığı mektuplara el konuluyor. Bunlar doğru değil, yasal değil, tutuklu polislere aileler tarafından getirilen eşyalar narkotik köpeklere kasıtlı olarak koklatılarak temiz eşyaların kirletilmesi konusun söz konusu. Aileler ziyarete gelirken ifrat ve eziyet derecesinde arama yapılıyor, rencide ediliyor ve özellikle savcılık izni ile ziyarete gelindiği zaman saatlerce bekletiliyor. Bekleme yoğunluktan olabilir ama keyfi eziyet olsun diye ziyarete gelenler saatlerce bekletiliyor. Bu insafsızlıktır.” dedi.