Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, hükümetin 2010 KPSS Eğitim Bilimleri sınavı üzerinden bir kumpas hazırlığı içinde olduğunu söyledi.

DGP Adana il binası, Genel Başkan İdris Bal’ın katılımıyla açıldı. Adana içinde konvoyla tur atan İdris Bal, açılış sonrası partilerine katılanlara rozetlerini taktı. Daha sonra gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bal, "Yeni tezgâhlanan algı operasyonu, tıpkı diğerleri gibi temelsiz, delilsiz bir kumpas girişimi. Burada bir kumpas var. 17-25 Aralık’ı örtmek için her türlü tezgahı kuran iktidarın kumpası var. Günah keçisi gibi nerede bir haksızlık, sahtekarlık, cinayet, olumsuzluk varsa paralel yaftasıyla bir kesim işaret ediliyor. Tüm günahlar buraya yıkılarak kendilerini temize çıkarıyorlar. Böylece paralel safsatası canlı tutuluyor. Böylece, 17-25 Aralık yolsuzlukları konuşulmuyor, örtülüyor. Resmin tamamına baktığımızda bu kumpası görüyoruz.” dedi.

Yargının, polisin, TÜBİTAK’ın, basının üzerinde baskı kurulduğunu aktaran Bal, “Paralel adı altında Anadolu insanına, medyaya karşı bir kumpas yapılıyor. Yolsuzlukları örtmek amacıyla KPSS de dahil polislere yapılan operasyon gibi bir sürü kumpaslar sahneye konuyor.” diye konuştu.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi’nin ‘gazetecilerin tutuklandığı, yayın kuruluşlarının kapatıldığı Türkiye'nin liderinin de orada yer alması biraz sırıtıyordu’ şeklindeki açıklamasını malumun ilanı olarak değerlendiren Bal, Türkiye’nin yanlış baskıcı politikalar nedeniyle dünyada yalnızlaştığını aktardı. Bir önceki dönem Türkiye’nin dünyada sevilen bir ülke olduğunu ifade eden Bal, “Birlişmiş Milletler'de 150’den fazla ülke Türkiye’ye destek verirken, bu sayı 60'a düştü. Hırsızı değil, hırsızı kovalayan polis hapse tıkılıyor. Yolsuzluğu yazan gazetelere operasyonlar düzenleniyor. TÜBİTAK’a baskı yapılıyor, montaj diyeceksin diye. Kabul edilmeyince kurumdan 250’den fazla uzman gönderiliyor. Orman çiftliğinden biri getiriliyor. Tabi ki Davutoğlu’nun orada olması sorgulanacak. Siz medya mensuplarına baskı yapıyorsunuz, havuz oluşturuyorsunuz. Bir gazete veya televizyon değil onlarca medya kuruluşunu havuza katıyorsunuz. Böyle bir hükümetin temsilcisinin orada şov için yürümesi dünyada ayıplanır.” açıklamasında bulundu.