CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir’in Kınık ilçesinde dün akşam meydana gelen şiddetli yağış ve dolu sebebiyle yaşanan afeti TBMM gündemine taşıdı.

Balbay, TBMM Başkanlığına Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları vurguladı: “Kınık ilçemizde yaşanan şiddetli yağış ve dolu binlerce dönüm ekili tarım arazisine zarar vermiştir. İlçemizde başta Karakova, Küçükbölcek, Sazlık, Çakıllar, Keremenli, Bozalan gibi pek çok tarımsal üretim yapılan bölgemizde yetiştirilen domates, mısır, ayçekirdeği, biber, karpuz, kavun ve pamuk gibi ürünlerin çok büyük hasar gördü. Üreticimiz büyük bir afet yaşadığını söyledi.”

Balbay yaşanan bu afet nedeniyle Başbakan’a yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu: “İzmir-Kınık ilçemizde yaşanan şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle bahse konu bölgelerde ilgili bakanlık tarafından bir hasar tespit çalışması yapılmış mıdır? Tespitler nedir? Aşırı yağış ve dolu afeti nedeniyle zarar gören Kınık ilçemiz afet bölgesi ilan edilecek midir? Üreticilerimizin zararlarının giderilmesi için hangi çalışmalar yürütülmektedir? Zarar gören çiftçilerimizin Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri ile diğer özel bankalara olan borçlarının ertelenmesi sağlanacak mıdır? Kınıklı çiftçilerimizin yaşadıkları afet nedeniyle tarlalarını tekrar ekip biçmeleri için faizsiz ve uzun vadeli yeni kredi kullanmaları sağlanacak mıdır?”