Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü, il genelinde su ürünleri yasaklarına uyulup uyulmadığı konusunda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Yapılan denetimlerde ele geçen av malzemelerine el konulurken, şahıslara da para cezası uygulandı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "İl müdürlüğü personelinin yanı sıra Bafra, Terme ve Vezirköprü ilçe müdürlüklerine bağlı su ürünleri kontrolörleri tarafından, Terme Simenit Gölü, Ayvacık Hasan Uğurlu Baraj Gölü, Vezirköprü Altınkaya ve Susuz Baraj Gölleri ile Bafra ilçesi balık göllerinde, su ürünleri av yasakları ve avcılıkta kullanılması yasak olan av araçları yönünden denetimler yapıldı." dedi.

Yapılan denetimlerde yasaklara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulandığını aktaran Güven, şunları kaydetti: "Bu kapsamda; yapılan denetimlerde 20 adet yaklaşık 3 bin 500 metre misina ağına el konulmuştur. Yasak ihlalinde bulunan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunun ilgili maddeleri gereğince idari para cezası işlemi uygulanmıştır. Buradaki amacımız su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanarak, üretimi ve su ürünlerinin ihracatını artırmak, stoklarının korunması ve sürdürülebilir su ürünleri avcılığının sağlanabilmesi."