Galata Köprüsü'nde toplanan bir grup balıkçı, teröre tepki için oltalarının ucuna Türk bayrağı astı. Balıkçılar yaptıkları dua ve konuşmaların ardından okunan İstiklal Marşı ile eylemlerine son verdi.

Galata Köprüsü’nde toplanan Galata Fishermen üyesi bir grup balıkçı, oltalarının ucuna terörü kınamak için Türk bayrağı astı. Köprüde şehitler için dua edilerek fatiha okundu. Galata Fishermen yöneticisi Tuğrul Tümer balıkçılar adına bir açıklama yaptı. Tümer, “İşte Türk bayrağının altında hepimizin bir olduğunu, kardeş olduğunu ve bunu ispatlamak, teröre karşı olduğumuzu göstermek için balıkçı ve oltacılar olarak toplandık.” dedi.

Eyleme katılan balıkçı Vedat Korkmaz da, “Biz terörün her türlüsünü lanetlemek için toplandık. Türkiye toprakları içerisinde hiçbir ırktan ve dinden farkımız yoktur. Biz burada aynı çatı altında hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz.”

Bir başka balık tutkunu ise “Bizde burada şehitlerimizi anmak için buradayız. Bugün hobimiz olan oltamızın ucuna sadece bayrağımızı dalgalandırmak için astık. Yani bu bizim sessiz tepkimizdir.” açıklamasını yaptı.

Balıkçılar okunan İstiklal Marşı'nın ardından eylemine son verdi.