İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kırsalda yaşayan kadınların istihdamına yönelik yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İl Müdürlüğü'ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile hem kadınlar iş sahibi olacak hem de sektördeki kalifiye eleman ihtiyacı karşılanmış olacak. Aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınları meslek sahibi yapacak ‘Balıkçılıkta Kadın Eli’ projesine Torbalı, Urla, Karaburun ve Dikili ilçelerinde yaşayan 18-40 yaş arasındaki kadın ve genç kızlar başvurabilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı desteği ile yürütülecek olan projeye başvurmak isteyen kadınlardan, kendisinin ya da aile üyelerinden birinin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olma şartı aranacak. Torbalı, Dikili, Karaburun ve Urla ilçelerinde açılacak kurslara katılmak isteyen kadınlar, 15 Nisan tarihine kadar başvurularını, ikamet ettiği yerdeki Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüklerine şahsen yapabilecek. Başvuru sırasında kadınlardan 3 adet resim, nüfus cüzdanı fotokopisi ve ikametgah belgesi istenecek.
Ayrıca, başvurular değerlendirilirken engelli ve yeşil kart sahibi olan kadınlara öncelik verilecek.