Balıkesir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Dönemi Görme Engelliler Kur'ân Kursu tamamlandı. 12 öğrencinin katıldığı ve yaklaşık iki ay süren kurs sonunda hepsine, Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu tarafından tablet bilgisayar hediye edildi.

Altıeylül Belediyesi'nin de destek verdiği, Altıeylül Gençlik Merkezi'ndeki Kur'ân kursunun kapanış törenine Vali Mustafa Yaman, Altıeylül Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Müftüsü Turgut Açari, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, İlçe Müftüsü İbrahim Türedioğlu ve kursiyerler katıldı. 22 Haziran 2015 tarihinde başlayan kurs sonunda Başkan Kafaoğlu, söz verdiği gibi görme engelli kursiyerlere özel hazırlanmış tablet bilgisayar hediye etti.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Türedioğlu, bu kursun ihtiyaçtan doğduğunu belirterek, 12 öğrencinin katıldığını söyledi. Bu sene ilk defa görme engelliler için kurs açtıklarını ifade eden İl Müftüsü Açari ise kursiyerlerin Kur'ân okumayı öğrenme aşamasına geldiklerini, Kafaoğlu'nun, özel olarak hazırlanmış programlarla yüklü tablet bilgisayar vermesinin de kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Görme engelliler kursuna sponsor olduklarını belirten Başkan Kafaoğlu da, "Hem ulaşımları, hem de döküman ihtiyaçları için kendilerine yardımcı olduk. Kursiyerler içerisinde hafız olmak isteyenler var, inşallah gelecekte olurlar. Belediye olarak herkese destek oluyoruz. Kursta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Seneye de bu tür kurslara belediye olarak destek vereceğiz." dedi.

Vali Yaman ise kursun çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek, "Dokunarak okumak güzel bir şey, kutsal kitabımızı dokunarak okumak daha anlamlı. Kursiyerlerimiz, gönül gözüyle okuyorlar. Çok mutlu oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müftülük daha fazla kurs açacak, belediye de daha fazla destek verecek." diye konuştu.