Balıkesir'de şehir merkezinde bulunan bir parkta belediye ekipleri tarafından 100 ağacın kesilmesine, vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Sabah saatlerinde parkta toplanan mahalle sakinleri, alkışlarla ağaç katliamını protesto etti. Ağaç katliamının durdurulması için imza kampanyası başlattılar. Park içindeki yürüyüş parkuruna spor için gelen vatandaşlar da imza kampanyasına destek verdi. Şehir içinde kalan, nefes alınabilecek az sayıdaki yeşil alanlarından birisi olan parkın yok edilmemesini istedi.

Atatürk Mahallesi sakinleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, "Göl Park" projesi kapsamında çok sayıda ağacı kestiği iddiasıyla durumu protesto etti. Sabah saatlerinde Kaya Avni Sağlıkçı Parkı'nda toplanan mahalle sakinleri, alkışlarla ağaç katliamının durdurulmasını istedi. Çevrede oturan bazı vatandaşlar, ağaçların büyük kısmının bir gecede kesildiğini belirterek, çok üzüldüklerini ifade etti. Parkta bulunan 20'ye yakın çam ağacının da kuruduğunu belirterek, konunun araştırılmasını istediler.

Mahalle sakinleri adına konuşan Neslihan Tekin, bir milletin uygarlık düzeyinin üzerinde yaşadığı toprakları ağaçlandırmasıyla ölçüldüğünü söyledi. Ağaçlandırmanın zor bir süreç olduğunu, yok etmeninse dakikalar aldığını belirterek, "Kaya Avni Sağlıkçı Parkı, uzun senelerden beri Balıkesirlilerin nefes alabildiği, açıkhavada sağlıklı spor ve yürüyüş yapabildiği, çocukların rahatlıkla oynayabildiği en önemli parkıdır. Ayrıca afet sonrası toplanma yeri olarak kullanılması önemlidir. Burada yapılmak istenen Göl Park projesine karşı değiliz ancak, 'Eskiyi yık dök, yenisini üstüne yap' düşüncesi ne kadar doğrudur?" dedi. Projenin yapılma aşamasında, yetişmiş ağaçların korunması gerektiğine dikkat çeken Tekin, doğal haline uyumlu olması ve yok etmek yerine koruyarak yenilenmesinden yana olduklarını vurguladı. Maliyeti çok yüksek olan ve doğallıktan uzaklaşmış parklar yerine insan ruhunu dinlendiren, huzurlu ortamlarda yaşama isteklerinin haklı görülmesi gerektiğini belirterek, "Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde, gelecek kuşaklar serinler. Yetişmiş ağaçları keserek, taşıyarak gelecek kuşakları ne kadar düşünebiliriz? Güzellikler, yok ederek kazanılmamalı. Yeni proje rant getirici, kullanma amacı taşımamalı. Kamuoyunu yeni projenin parktaki ağaçların yok edilmeden yapılması için sahip çıkmaya, ağaç katliamının sona erdirilmesine ve bu konunun aktif takipçisiolmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından uzun süre ağaç katliamını alkışlarla protesto eden mahalle sakinleri, kesilen ağaçların bulunduğu alanı gezdi. Yürüyüş parkuru boyunca 100 civarında ağacın kesildiğini tespit eden vatandaşlar, katliamın durdurulmasını istedi. Ayrıca kuruyup sararan 20 ağacı gösteren mahalle sakinleri, bu durumun şüpheli olduğunu iddia etti. Bir vatandaş ise ağaçları kesen belediye görevlilerine, "Ağaçları kesmeyin, katliam yapmayın, günah değil mi?" diye tepki gösterdiğini belirterek, görevlilerin, "Abla, biz emir kuluyuz. Bize kes kes diyorlar, biz de kesiyoruz. Tren yolundakilerin hepsini keseceğiz." şeklinde cevap verdiğini söyledi. Ekiplerin, ağaçların kesilen kısmına siyah mazot sürdüğü ifade edildi.

Bir ağacın 20-30 senede ancak yetiştiğini anlatan bir vatandaş, "Bizim tekrar bunları görecek zamanımız yok." diyerek tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Şehir merkezinde insanların nefes alabileceği en ufak bir alan kalmadı. İnsanlar artık bunun hasretini çekiyor. Her taraf beton yığını, çevremizde yeşillik kalmadı. Hepsini katlediyorlar. Bu doğayı katletmektir. Belki şemsiye açarlar. Çocuklarımıza bir şey kalmayacak." diye konuştu.