Tunceli'de dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerin polis lojmanlarına yaptığı saldırıda şehit düşen Özel Harekât polisi Aydın Nazillioğlu (21), Balıkesir'de binlerce vatandaşın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazesi, Altıeylül ilçesine bağlı Bayat Mahallesi'nde (Köy) ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Sabah saatlerinde Elazığ'da düzenlenen resmi törenin ardından uçakla Balıkesir'e getirilen şehit polisin cenazesi, ikindi saatlerinde helallik alınması için baba evinin önüne götürüldü. Şehit oğullarının cenazesi için Elazığ'a giden Yaşar-Asiye Nazillioğlu çifti ve küçük oğulları Niyazi ikindi saatlerinde uçakla Balıkesir'e döndü.

Şehit polis Aydın Nazillioğlu'nun köyü Türk bayraklarıyla donatılırken, gün boyunca hoparlörlerden Kur'an okundu. İkindi saatlerinde Türk bayrağına sarılı şehidin tabutu cenaze aracı ile baba ocağına getirildi. Binlerce kişi şehide son görevlerini yerine getirmek için köye geldi. Şehidin naaşı baba evinin önüne getirildiği esnada yakınları ve vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Özellikle şehidin dedesi Niyazi ve babaannesi Sevim ayakta durmakta güçlük çekti. Sağlık ekipleri ve yakınlarının yardımıyla sandalyede oturan dede ve babaanne torunları için gözyaşı döktü.

Cenaze törenine Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, CHP milletvekilleri Namık Havutça, Ahmet Akın, AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı, MHP milletvekilleri İsmail Ok, Recep Çetin, Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, teknik direktör Erkan Sözeri, Balıkesirsporlu futbolcular, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Şehidin naaşı baba evinin önünde helallik alındıktan sonra omuzlarda cenaze namazının kılınacağı Bayat meydanına götürüldü. Burada yapılan duanın ardından İl Müftü Yardımcısı Necati Kara, cenaze namazını kıldırdı. Şehit polis Aydın Nazillioğlu, saygı atışından sonra toprağa verildi.