Seçim çalışmaları sırasında MHP’nin 7 Haziran’da Balıkesir’de birinci parti olmaması halinde saçlarını kazıtacağını iddiasına giren MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, iddiayı kaybedince sözünü tuttu. Berber koltuğuna oturan Ok, ülkücünün sözünün namus olduğunu belirterek, saçlarını usturaya vurdu.
MHP’nin çiçeği burnunda yeni milletvekili İsmail Ok, seçim öncesi verdiği sözü yerine getirdi. Bugün berbere giden Ok, saçlarını kazıttı. Tıraş öncesi berber koltuğunda duygularını ifade eden Ok, “7 Haziran 2015 genel seçimler öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin Balıkesir’de birinci parti olmazsa saçlarımı kazıtırım demiştim. Böyle bir iddiaya girişmiştik. Bunu inanarak söyledik. Milliyetçi Hareket Partisi’nin birinci parti olacağına inanıyorduk. Ama olmadı. Biz de millete verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Ülkücü ağzından çıkan söz namustur, şereftir.” dedi.

Ok, MHP’nin Balıkesir’de oylarını artırdığını belirterek, “Milletvekili sayımızı birden ikiye çıkardık. Bu başarıdır. Ama biz hiçbir mazeretin arkasına sığınmıyoruz. En az 3 milletvekili ve birinci parti olacağımızı iddia etmiştik. Bu olmadı. Biz de saçlarımızı şuanda usturaya vurduruyoruz. Ülkücü sözünün arkasında durur. İşte şuanda biz de berbere geldik.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Bismillahirahmanirahim diyen İsmail Ok, saçlarını kazıttı.