Balıkesir'de, Herkes O'nu Okuyor isimli yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Kaybedeni olmayan yarışma sloganı ile yapılan Hz. Muhammed'in (SAV) hayatını geniş kitlelere tanıtmayı hedefleyen yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi. Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Musa Baydar, dernek olarak amaçlarının Hz. Muhammed (SAV)'i kitlelere tanıtmak olduğunu belirterek, Peygamberimiz'i tanımamız lazım, öğrenmemiz lazım, bilmemiz lazım. O'nun varlığını yüreğimizde hissetmemiz lazım dedi.

Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen yarışmanın ödül töreni Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'nde yapıldı. Balıkesirlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve sabah saatlerinde başlayan tören akşam saatlerine kadar çeşitli etkinliklerle devam etti.

Program kapsamında eğitimci İsmail Boz "Peygamber ve Çocuk Terbiyesi" konulu bir sunum yaptı. Balıkesir'de 1,5 ay devam eden "Herkes O'nu Okuyor" yarışmasına toplam 17 bin kişi katıldı. İlkokul öğrencileri Yusuf Karagöl'ün "Peygamber Efendimizin Hayatı", ortaokul öğrencileri A.Başak Bezgin'nin "Gönüllerin Efendisi Hz. Muhammed Mustafa", lise öğrencileri "Sulh Peygamberi", yetişkinler ise "Peygamber Efendimiz" kitaplarından sınava girdi. Dereceye giren 52 kişiye umre, tablet, bisiklet ve NT'den hediye çeki verildi. Programda, yarışmada dört kategoride sınav sonucunda dereceye girenler ödüllerini aldı.

İlkokul kategorisinde Salih Kızılağaç, ortaokul kategorisinde Azranur Ulaş, lise kategorisinde Yenigül Hayran, yetişkinler kategorisinde ise Salih Bağlan birinci oldu. Yarışmada Yenigül Hayran ve Salih Bağlan umre hediyesi kazandı. Dereceye girenlere ödülleri eğitimci Ahmet Doğan, Erkan Bilgin, Dr.Kasım Gürler ve Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Musa Baydar tarafından verildi.

Ödül töreninin sonunda konuşan Dernek Başkanı Baydar, Herkes O'nu Okuyor yarışmasının kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu söyledi. Dernek olarak amaçlarının Efendimiz'i kitlelere tanıtmak olduğunu belirterek, "Balıkesir'de yaklaşık 17 kişi kitap okudu. Türkiye genelinde de 1 milyonun üzerinde insan okudu. Balıkesir'de bununla ilgili çalışmayı yürütmek bize nasip oldu. Katılımcılara, yarışmaya katılanlara, ödülleri hazırlayan sponsorlara, emeği geçen dernek görevlilerimize hepsine teşekkür ediyoruz. Gün boyu konuşmalar oldu, hepsi Peygamberimiz'le ilgiliydi. Tanımamız lazım, öğrenmemiz lazım, bilmemiz lazım. O'nun varlığını yüreğimizde hissetmemiz lazım. Tanıdıkça hayatımız daha güzel bir noktaya geliyor. Biz de buna küçük bir katkı yapabilmişsek mutlu oluruz." diye konuştu.

Törende Samanyolu televizyonunda yayınlanan Sungurlar dizisinin oyuncuları da Balıkesirlilerle buluştu. Dizide Celil karakterini oynayan Mehmet Küçük, Alex karakterini canlandıran Emrah Ersoy ve Dilan karakterini oynayan Dilara Güneş set arkası ve dizi film hakkında sorulara cevap verdi. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği dizi oyuncuları karşılaştıkları zorluklar ve dizinin nasıl çekildiği ile ilgili merak edilen soruları cevaplandırdı. Daha sonra Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD) yöneticileri Mümin Temel ve Ünzile Temel oyunculara çeşitli hediyeler verdi.

Törenin sonunda sevilen ses sanatçısı Gökmen sahne aldı. Balıkesir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gökmen, Efendimiz'in (SAV) yılın 365 günü hayatımızda olması gerektiğini söyledi. Yarışmaya gösterilen ilgi nedeniyle herkese teşekkür ederek, ilahiler okudu. Ardından sevilen şarkılarını seslendirdi.