Balıkesir'de 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili makam devir teslimleri yapıldı. Valilik koltuğuna Altıeylül Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Rana Ece Yılmaz ve Osman Karaköse, İl Emniyet Müdürlüğü koltuğuna Havvanur Kurtcuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna ise Ali Emir Türkmen ve Hümeyra Gökmen oturdu. Çocuk yöneticilerin ilk icraatları, okul önlerinde güvenlik önlemlerinin arttırılması oldu.

Valilikte düzenlenen 23 Nisan temsili devir töreninde Vali Mustafa Yaman, makamını Yılmaz ve Karaköse'ye bıraktı. Yılmaz, 23 Nisan'ı dünya çocuklarıyla kutlamanın mutluluğunu taşıdığını söyledi. Çiğdem Batubey Ortaokulu öğrencileri Ali Emir Türkmen ve Hümeyra Gökmen ise Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ekrem Pehlivan'ı makamında ziyaret etti. Genel Sekreter Osman Yenidoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Ahmet Cengiz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık ve Çiğdem Batubey Ortaokulu Müdürü Ersin Sever'in yer aldığı ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un şehirdışında olmasından dolayı Başkan Vekili Pehlivan, öğrencilerin bayramını kutladı. Ardından öğrenciler Gökmen ve Türkmen, temsili olarak başkanlık koltuğuna oturdu. Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklara yönelik hizmetlerini yeterli bulduklarını belirten Gökmen, bütün çocukların bayramını kutladı. İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ise koltuğunu, Mehmet Şeref Eğinlioğlu Ortaokulu öğrencisi Kurtcuoğlu'na bıraktı.

Balıkesir'de 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, saat 09.30'da Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi koyulmasıyla başlayacak. Ardından Kurtdereli Spor Salonu'nda devam edecek.