Balıkesir'de binlerce vatandaş dün akşam Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde meydana gelen terör saldırısına tepki için yürüyüş düzenledi. Akşam saatlerinde şehir merkezinde toplanan kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla şehrin caddelerinde teröre karşı sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Kalabalık AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı'nın önünden geçerken, 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP' şeklinde slogan attı. Polisin, cadde başında aldığı geniş güvenlik önlemi dikkat çekti.

Balıkesir'de binlerce vatandaş Dağlıca'da meydan gelen terör saldırısında şehit düşen askerler için ayağa kalktı. Akşam saatlerinde Ali Hikmet Paşa meydanında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce vatandaş, slogan atarak sırasıyla Anafartalar, Kızılay ve Milli Kuvvetler caddesi üzerinde yürüyüş yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte, vatandaşlar Ali Hikmet Paşa meydanında tekrar toplandı.

Kalabalık buradan tekrar aynı güzergâhı kullanarak Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. Çevrede bulunan esnaf ve diğer vatandaşlar da kalabalığa alkış ve sloganlarla destek verdi. Kalabalık AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı'nın önünden geçerken, 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP' şeklinde slogan attı.

Buradan Atatürk Anıtı'na gelen kalabalık, burada saygı duruşunda bulundu. Hep bir ağızdan İstiklal marşını okuyan grup, bir süre terör örgütü aleyhine slogan attı. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan Atatürkçü Düşünce Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir grupta TÜİK meydanında toplanarak teröre tepki gösterdi. Grup basın açıklamasının ardından Atatürk Anıtı'na yürüdü.