Balıkesir Hukukçular Derneği (BHD) Başkanı Av. Cengiz Çağlar Ayyıldız, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında tahliye kararının uygulanmamasına tepki gösterdi. Ayyıldız, bu aşamada savcılığın hakim kararını inceleme gibi bir yetkisinin olmadığını söyledi.

Tahliye kararının, hukuk ve demokrasi adına umut veren sevindirici bir karar olduğunu belirten Balıkesir Hukukçular Derneği Başkanı Ayyıldız, "Ceza Muhakemesi Kanunu'nda düzenlenen koruma tedbirleri, amaçları dışında asla kullanılmamalıdır. Yasalar, hiç kimsenin güç gösterisi haline getirilmemelidir. İnsanların 1 dakika bile haksız yere hürriyetlerinden yoksun bırakılması, bu yüzyılda olmaması gereken durumlardır. Sonuç itibariyle gecikmiş olsa da mağduriyetler şimdilik son bulmuştur. Temennimiz, kamuoyunda algı oluşturmak için yapılan tüm siyasi operasyonların ve mağduriyetlerin son bulmasıdır." dedi.

Bu aşamada, savcılığın hakim kararını inceleme gibi bir yetkisinin olmadığını belirten Ayyıldız, "Hakim kararını uygulama görevi ve yükümlülüğü vardır. Basın açıklamalarıyla kamuoyunu aydınlatmaya çalışan basın mensuplarına ve meslektaşlarımıza yapılanları kınıyoruz." ifadelerini kullandı.