Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı, mahalleye dönüşen Karalar köyünün sakinleri, yollarının yapılmamasından şikayetçi. Siyasilerin, her seçimden önce yolu yapmaya söz verdiğini fakat şimdiye kadar tutmadığını söylüyorlar.

İlçeye 18 kilometre mesafedeki Karalar Mahallesi'nin 3 kilometrelik toprak yolu, vatandaşları çileden çıkarmış durumda. Karalar Muhtarı Mehmet Akcan, "Bizim en büyük sıkıntımız yol. Yazın toz, kışın çamur. Okul servisimizin gidip gelişinde, her şeyde sorun yaşıyoruz. Beş dönemden beri Karalar Mahallesin'de AK Parti birinci durumda. Her seçim öncesi bize yol sözü veriliyor. İşte milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, daha önce Hasan Lofçalı, işte Emin Ersoy. Karayolları'nın yaptığı Çakırdere köyü yolunun asfaltlaması bitmiş durumda, bizim onlardan ne eksiğimiz var, onların bizlerden ne fazlası var? Köyümüzün yolunun en kısa zamanda asfalt yapılmasını istiyoruz." dedi.

Milletvekillerinin, seçimlerden önce ziyaret edip 10-12 senedir yolun asfaltlanacağı sözünü verdiklerini, artık onları köye sokmayacaklarını söyleyen Hasan Altıntaş ise, "Ali Aydınlıoğlu 10 sene evvel geldiğinde yol hemen oluyordu. Vekillerden yolun asfaltını istiyoruz. Bundan sonra onları köye sokmayacağız, geldiler mi kovalayacağız. Şimdi büyükşehir belediyesi mahallesiyiz ya, ondan da çıkacağız. Biz istemiyoruz öyle belediye." şeklinde konuştu.

Köyün kadınları da, "Bizim sıkıntımız yoldur. Arabalar mahvoluyor. Yolumuzu neden yaptırmıyorlar ki? Aşağıdaki köyün yolu yapılıyor. Bir daha da seçim zamanı kimse gelmesin buraya. Kimse oy için gelmesin. Seçimden sonra telefon sözü verildi, bir daha gelen olmadı. Oy aldıktan sonra herkes kayıp. Bizim yollarımız olmadıktan, telefonlarımız çekmedikten kelli kimse bizim köye oy için gelmesin. Bizim gençlerimiz bile köye gelmiyor. Annelerinin, kardeşlerinin yanına gelen yok, 'Yollarınız çok bozuk diyorlar bize.' şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Köy sakinlerinden Rıdvan Altıntaş, "Çakırdere köyü asfalt oluyor, Karalar köyünün yolu kaldı. Bizim köyün onlardan eksiği ne yani? Bu köye 12 yıldan beri Ali Aydınlıoğlu geliyor, her seferinde söz veriyor. Söz verdiği halde yolun durumu ortada. Arabaların ön takımı dağılıyor. Bizzat kendi arabamın ön takımı dağıldı, 400 milyon para harcadım. Bu olayı, alkışlayarak protesto ediyoruz." diye konuştu.