Memur-Sen Balıkesir İl Başkanı Ahmet Gür, terörün kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Memur-Sen ailesi olarak, başta Dağlıca olmak üzere ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milletimizi derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." dedi.

Memur-Sen Balıkesir İl Başkanlığı, terör saldırısına karşı tepki yürüyüşü düzenledi. Öğle saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan grup, bir süre bekledi. Burada konuşan Memur-Sen İl Başkanı Gür, bir insanlık suçu olan terörü ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişi ve grupların işleyebileceğini söyledi. Terörizmin ve teröristlerin hedefinin insanlık olduğunu belirterek, "Kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir. Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, ister PKK ister IŞİD isterse DHKP-C'den gelsin terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz." dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, Anafartalar ve Kızılay caddeleri üzerinden yürüyüşe geçti. Terör örgütü aleyhine slogan atan grup, 75. Yıl Parkı içinde bulunan Şehitlik Anıtı'na geldi. Burada şehitler için dua okuyan grup, ardından İstiklâl Marşı'nı hep bir ağızdan söyleyip dağıldı.