Balıkesir Özel Fırat Koleji'nden sekiz öğrenci, Türkiye geneli düzenlenen "Kitap Okuyan Bilir" isimli ödüllü yarışmada dereceye girdi.

Türkiye genelindeki değerler eğitimi kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak, örnek şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu ve kendini temsil edebilme gücünü kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada Fırat Koleji'nin 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, Balıkesir'de ilk 10'a girdi. Sıralamada 4. sınıflarda Ahmet Furkan Ünlü, soruların hepsini doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olurken 5 ve 6. sınıflarda Rabia Halime Efe ise Balıkesir birincisi oldu. Dereceye giren diğer öğrencilerden 5 ve 6. sınıflarda Tuana Danış dördüncü, 3. sınıflarda Mert Duran beşinci, 7 ve 8 sınıflarda Ömer Feyyaz Selçuk altıncı, 5 ve 6 sınıflarda Ahmet Selim Yılmaz yedinci, 3. sınıflarda Elif Birnur Özdemir sekizinci ve 3. sınıflarda Zeynep Ayzen Ezgin 10. oldu.

Özel Fırat Koleji Müdür Yardımcısı İsmail İnan, "Öğrencilerimizin, her sabah kitap okuma saatlerinde belirlediğimiz kitapları okumasını takip ediyoruz. Her sınıfımızda, şu ana kadar binlerce sayfa okuyan öğrencilerimiz var. Bu yarışmadaki kitapları da listemize ekledik ve okunmasını teşvik ettik, netice de geldi. Dereceye girenleri tebrik ediyor, ikinci dönem yapılacak yarışmaya daha çok öğrencimizin katılmasını bekliyoruz." dedi.