ÖSYM'nin, liseler arasında 2014 yılında düzenlenen sınavların sonuçlarını değerlendiren istatistik sonuçlarına göre Balıkesir Özel Fırat Fen Lisesi, 10 bin 955 okul arasından en başarılı yedinci okulu oldu.

Her yıl mart ayında ÖSYM, bir önceki yılın YGS ve LYS ortalamalarına göre okulların sıralamasını yayımlıyor. Bütün okullardan üniversite sınavına giren öğrencilerin aldığı puanları, okul puan ortalamalarını, okul türlerinin kendi aralarında veya grupların genel sıralamadaki durumlarını inceleyen istatistik sonuçlarında, hangi okulun sınavlı veya sınavsız kaç öğrenciyi üniversiteye gönderdiği de yer alıyor. Bu sonuçlara göre Özel Fırat Fen Lisesi, LYS'de TM puan türüne göre Türkiye yedincisi oldu.

Özel Fırat Fen Lisesi Müdürü Taner Gökalp, bu başarıyla Türkiye'de sayısı 10 bin 955 olan bütün özel ve resmi Anadolu, fen ve meslek liseleri arasında YGS ve LYS'deki başarılarıyla Balıkesir'in gurur kaynağı olduklarını söyledi. Balıkesir'in adını duyurmak ve başarısını arttırmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "Fırat liseleri, artan bir ivmeyle başarı çıtasını yükseltmektedir. Bu yılki 2015 YGS'de de okulumuz Balıkesir birincisi olmuştur. Bu yüzden biz sadece günlük başarıya değil, süreçteki devamlılığa ve verimliliğe odaklanıyoruz." dedi. Başarının devamlılık istediğini belirten Müdür Gökalp, okullarının ÖSYM verilerine göre LYS ve YGS'de Türkiye'nin en iyileri arasında olduğunu hatırlattı. Bu sonuçlarla Fırat liselerinin başarısının tesadüfî olmadığını bir kere daha ispatladığını ve sürekliliğin önemini gösterdiğini vurguladı.