Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir’de coşkuyla kutlandı. Kuvay-i Milliye Meydanı'nda sabah düzenlenen resmi törenden sonra okullarda törenler yapıldı. Bunlardan Özel Fırat İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı program da büyük beğeni topladı. Hazırlığını Türkçe öğretmeni Ömer Cantürk'ün yaptığı programa öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından Müdür Yardımcısı İsmail İnan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığını belirterek, "Ardından 29 Ekim 1923'te ilan ettiği cumhuriyet, Türk milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalama hedefine, yine Atatürk’ün belirttiği yol izlenerek ulaşılacaktır. Onun belirttiği hedefe, bilim ve teknolojinin yol göstericiliğinde ulaşacağımıza inancımız tamdır." dedi.

Programı, öğrencilerden Hilal Nisa Bilgin takdim etti. 5. sınıftan Burhan Erbil, İstiklal Marşı’nın tamamını ezbere okudu. Yine 5. sınıflardan Ayşe Beyza İnan, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni, Alperen Eker, Kerem Gasgar ve Ayşe Kübra Keskin, cumhuriyet şiirleri okudu. Halk oyunları öğretmeni Serpil Çobankaya'nın hazırladığı, 1. sınıflardan oluşan halk oyunları ekibi de büyük alkış aldı. Müzik öğretmeni İbrahim Anıl Yıldırım yönetimindeki 4. sınıf öğrencilerinin söylediği marşlar da beğeni topladı. İclal Genet, Elif Buğday ve Diyora Rassulova'nın sunduğu gitar dinletisi de alkış aldı. Öğrenciler, şarkılara birlikte eşlik etti. Kutlamalar kapsamında yapılan Reversi ve Mangala turnuvalarında ilk üçe giren öğrencilere, sertifika ve hediyeler verildi. Ayrıca, "Cumhuriyet Çocuklarının Hayalindeki Türkiye" konulu kompozisyon ve, "Geçmişten Günümüze Cumhuriyet" konulu resim yarışmalarına katılan eserler de sergilendi.