Balıkesir Ticaret Odası (BTO) şehir merkezinin cadde ve sokaklarında düzenlenen geleneksen iftar yemeğine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. 'Halk İftarı' adı altında düzenlenen iftar yemeği nedeniyle şehir merkezinin en işlek caddeleri bir süreliğine araç trafiğine kapatıldı.

Balıkesir Ticaret Odası tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar programı geniş bir katılımla gerçekleşti. Program nedeniyle masalar Zağnospaşa Caddesi, Örücüler Caddesi ve Karesi Sokak ile Zağnos Paşa Camisi önündeki geniş alanda kuruldu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı iftarda misafirlere mercimek çorbası, orman kebabı, pilav, höşmerim ve ayran ikram edildi.

İftar yemeğine Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Kerim Özdemir, Emniyet Müdürü Feridun Boz, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü yönetici ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yemekte konuşan Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, bu yıl 10 bin kişiden fazla katılımın olacağını tahmin ettiklerini ve bu duruma göre yemek hazırladıklarını söyledi. Hayırlı Ramazanlar dileğinde bulunarak, “Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Balıkesir Ticaret Odası'nın halk iftarında hep birlikteyiz. İnşallah Ramazan Bayramı'na, huzurla, mutlulukla, erişiriz. İftarımıza katılanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Organizasyon nedeniyle memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar emeği geçenlere teşekkür etti.