Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından "Şehide saygı, teröre lanet" yürüyüşü düzenlendi. Binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Yürüyüşe katılan kalabalık AK Parti İl Başkanlığı önünden geçerken tepki gösterdi. Alkış ve ıslıklarla tepki gösteren kalabalık, "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" şeklinde slogan attı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Ülkü Ocakları Balıkesir İl Başkanı Kürşat Can Ateş, yarın şehit cenazesinin kalktığı sırada esnafı kepenk kapatıp cenaze törenine katılmaya davet etti. Kepenk kapatmayan işyerlerinin deşifre ve boykot edileceğini bildirdi.

Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından akşam saatlerinde teröre tepki yürüyüşü düzenlendi. Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşe MHP Milletvekilleri İsmail Ok, Recep Çetin, MHP İl Başkanı Argun Atıcı, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Ülkü Ocakları Balıkesir İl Başkanı Kürşat Can Ateş ve vatandaşlar katıldı.

Kalabalık sırasıyla Anafartalar, Kızılay, Vasıf Çınar ve Kuvayi Milliye Caddesi üzerinden tekrar Ali Hikmet Paşa Meydanı'na geldi. Yol boyunca terör örgütü aleyhine slogan atan kalabalığa vatandaşlar da destek verdi. Kalabalık sık sık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, "Vatan sana canım feda", "Balıkesir uyuma şehidine sahip çık", "Kahrolsun PKK işbirlikçi AKP" şeklinde slogan attı. AK Parti İl Başkanlığı'nın bulunduğu caddeye gelen kalabalık alkış ve ıslıklarla protesto etti.

Meydanda kalabalığa hitap eden Ülkü Ocakları Balıkesir İl Başkanı Ateş, sağduyu çağrısında bulundu. Şehadet şerbetini içen aziz şehitlerin arasında Balıkesirli Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün de olduğunu söyledi. Yaşanan acının tarifinin mümkün olmadığını belirten Ateş, "Ne desek ne söylesek içimizdeki yangını söndürmeye yetmez. Ne hazindir ki bugün ülkenin kaderini elinde tutan efendiler, 'çözüm süreci, kardeşlik projesi, Kürt açılımı' gibi saçma projelerle toplumu kandırırken, eli kanlı terör örgütünün ekmeğine yağ sürmüştür. Şehidimiz ister Balıkesirli ister Diyarbakırlı olsun bunun hesabı er geç sorulacaktır." dedi.

İnsanların tepkilerini gösterdiğini ve Balıkesir'de tansiyonun yükseldiğine dikkat çeken Ateş, "İnşallah bu tansiyon daha fazla yükselmez. Biz öyle istiyoruz. Kuvay-i Milliye evlatları ne yaptıysa damarlarındaki asil kandan yaptı. Dantelli kefen giyerek mitinglerde şov yapmadı. Ülkücü gençliğe 400 vekil vermeyin 400 saat verin, Kandil'e Türk bayrağını dikeriz. Ülkücü hareket yakıp yıkmayacak. Ülkücü gençlik Yasinlerle, Fatihalarla şehitlerini anacak. Lütfen provokasyonlara gelmeyin. Bu ülkeyi sevmek için ülkücü olmaya gerek yok. Damarımızdaki asil kan yeter bize." diye konuştu.

KEPENK KAPATMAYAN İŞYERLERİ DEŞİFRE VE BOYKOT EDİLECEK

Ülkü Ocakları Balıkesir İl Başkanı Ateş, yarın şehit cenazesinin kalktığı sırada esnafı kepenk kapatıp cenaze törenine katılmaya davet etti. İşyerlerine Türk bayrağı asılmasını da isteyen Ateş, kepenk kapatmayan işyerlerinin deşifre ve boykot edileceğini bildirdi.

Daha sonra şehitler için dua edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.