Balıkesir'de sabah saatlerinden beri etkili olan ve saatteki hızı zaman zaman 80–90 km.'ye kadar çıkan fırtına ve kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtınadan dolayı enerji nakil hatlarının zarar görmesi sebebiyle il genelinde 103 mahalleye saatlerdir elektrik verilemiyor. Kar sebebiyle de çok sayıda köye ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ve belediye ekipleri, iş makineleriyle yolları açmak için çalışıyor.

Balıkesir Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Bahar, kar yağışının il genelinde yer yer etkili olduğunu belirterek, şehirlerarası yollar ve ana arterlerin açık olduğunu söyledi. Olumsuz hava şartları sebebiyle Susurluk'ta 26, İvrindi'de 35, Dursunbey'de 8, Savaştepe'de 7, Bigadiç'te 3, Balya'da 4, Kepsut'ta 14 ve Karesi'de 6 olmak üzere toplam 103 köye elektrik verilemediğini kaydetti. Balıkesir merkezde de zaman zaman kısa süreli elektrik kesintileri yaşanıyor.

Balıkesir Kızılay Şube Müdürü Süleyman Kara ise olumsuz durumlara karşı içinde ekmek, su, süt, peynir, bisküvi, kraker, helva, meyve suyu, bal ve reçel bulunan 2 bin 500 tane kumanyanın hazır olduğunu söyledi. Ayrıca ihtiyaç halinde çok sayıda battaniye ve çocuk bezi de bulunduğunu aktardı.