Balıkesir’in Edremit ilçesi Akçay tatil beldesinde hırsız vahşeti yaşandı. Olay, Edremit’in Dalyan Mahallesi Kocaseyit Caddesi Aksel Sitesi'nde gerçekleşti. M.Ö., evinde çocuğuyla ev işleriyle uğraşırken daha önce mobilya işlerini yapan marangoza kapıyı açtı. Evde mobilya işlerini yapan kişi, ev hanımı M.Ö.’ye çocuğunun yanında şiddet uygulayarak, zinet eşyalarını alıp kaçtı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, hırsız, ev sahibine şiddet uygulayarak M.Ö.’nun kulağını ısırıp çekiçle kafasına vurdu. Yaşadığı vahşetle annesini ve yakınlarını arayan M.Ö.’yü, 112 Acil servis ekipleri Edremit Devlet Hastanesi'nde ameliyata aldı. Hırsız tarafından darb edilen M.Ö.'nün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Edremit Devlet Hastanesi acil servise gelen M.Ö.’nün teyzesi Gülşen Yalçın, "Marangozum deyip eve gelmiş, tornavida, çekiç istemiş, sabun istemiş, banyoya gittikten sonra darbetmiş, zinet eşyalarından altınlarını almış, darb etmiş, boğuşmuşlar, şu anda içeride dikiş atılıyor. Ben bile bu yaşımda kapı açmaya korkuyorum, şimdi bu tutuklansa ne olacak, ertesi çıkarsa kurtuluyor tabii. Ben de şoktayım, benim öz yeğenim." dedi.

M.Ö.'nün kayınvalidesi Mihriban Özkan da şunları ifade etti: "Daha önce yapılan mutfak dolaplarında bir sorun olup olmadığını soran kişiyi içeriye alan gelinim, mutfak dolaplarının yapılmasını istemiş, daha sonra evde bulunan altınlarını istiyor, o esnada boğuşma oluyor, çekiçle kafasına vurup, kulağını ısırıyor, nerdeyse koparıcak şekilde ısırmış. Bu bir vahşet, benim burada bir buçuk yaşındaki torunum da var, her şey torunumun gözü önünde oluyor, benim torunum annesi Acil Servise gidince eve girmek istemedi."

Bilgilere göre, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz’ın olay yerine gelip incelemelerde bulunduğu, zanlının fotoğrafının darb edilen M.Ö. tarafından teşhis edildiği öğrenildi. Emniyet yetkililerinden, zanlının yakalanması için Edremit Körfezi'nde kolluk kuvvetlerinin ivedilikle çalıştığı öğrenildi.