Balıkesir'de dün sabah başlayan ve gece saatlerinde etkisin arttıran kar yağışı sebebiyle 218 köy ve kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı. Ayrıca 71 mahalleye elektrik verilemiyor, şehir merkezindeki bazı mahallelerde de elektrik kesintileri oluyor. Buna karşılık kar, kartpostallık manzaralar oluşturdu.

Yurt genelinde etkisini sürdüren soğuk ve yağışlı hava, Balıkesir'i de etkisi altına aldı. Kar sebebiyle sabah işlerine gitmek için arabalarıyla yola çıkanlar, trafikte zorluk çekti. Özellikle zincirsiz olanlar yolda kaldı. Şehir merkezinde Büyükşehir Belediyesi görevlileri, yol ve kaldırımlarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışı sebebiyle Karesi, Altıeylül, Erdek, Balya, Kepsut, İvrindi, Sındırgı ve Savaştepe ilçelerindeki bütün okullarla Gönen'de taşımalı eğitimle taşınan okullar, Susurluk'ta Şerafettin Tunalı İlkokulu ve Ortaokulu, Susurluk Anadolu Lisesi ve taşımalı eğitimle taşınan okullar, Manyas'ta taşımalı eğitimle taşınan okullar ve Bigadiç ilçesindeki taşımalı eğitimle taşınan okullar bugün tatil edildi.

Balıkesir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Bahar, Savaştepe'de 39, Balya'da 6, Gönen'de 5, Sındırgı'da 10, Karesi'de 41, Susurluk'ta 20, İvrindi'de 47, Manyas'ta 7, Havran'da 3, Balya'da 5, Altıeylül'de 29 ve Kepsut'ta 6 olmak üzere toplam 218 köy ve kırsal mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi. Ayrıca il genelinde İvrindi'de 16, Savaştepe'de 8, Susurluk'ta 26, Kepsut'ta 8 ve Karesi ilçesinde 13 olmak üzere toplam 71 köye elektrik verilemiyor. Balıkesir'in şehirlerarası yolları ve ana yollarının açık olduğunu belirten Bahar, ulaşıma kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti.