Balıkesir, 25. dönem milletvekili genel seçiminin kesin olmayan sonuçlarına göre Meclis’e 8 milletvekili gönderdi. Balıkesir’den 6 yeni isim, ilk kez Meclis’te halkı temsil edecek. Önceki dönemden AK Parti’de Ali Aydınlıoğlu ve CHP’den Namık Havutça tekrar seçilirken iki olan kadın milletvekili sayısı ise bire düştü. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin 4 olan milletvekili sayısı 3’e düştü. MHP, 1 olan milletvekili sayısını 2’ye yükseltirken CHP, oy oranını yükseltmesine rağmen 3 milletvekilinde kaldı.

Balıkesir'de 906 bin 611 kayıtlı seçmenden 777 bin 378’i, 3 bin 92 sandıkta oy kullandı. Balıkesir’de partilerin oy oranı şöyle: AK Parti yüzde 38.51, CHP yüzde 34.37, MHP yüzde 20.42, HDP 3.07, SP ise yüzde 1.82. AK Parti, 2011 genel seçimine göre oy oranında düşüş yaşadı. Balıkesir’de en büyük sürprizi ise yüzde 3 ile HDP yaptı. AK Parti’nin 4 olan milletvekili sayısı 3’e düşerken CHP 3 oldu, MHP ise 1 olan milletvekili sayısını 2’ye çıkardı. AK Parti’de Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı ve Ali Aydınlıoğlu, CHP’de Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça, MHP’de ise eski Belediye Başkanı İsmail Ok ve Recep Çetin milletvekili seçildi.

AK Parti’de iki yeni isim Meclis’e girdi. Eski İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları ve Ekonomik İşler ve Dış İlişkiler’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Sema Kırcı yeni isimler oldu. Balıkesir’de ön seçim yapan CHP’de ise Mehmet Tüm ve Ahmet Akın, Meclis’in yolunu tutacak iki yeni isim oldu. Havutça ise ikinci kez seçildi.

Balıkesir’de seçimin galibi MHP oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre MHP, 1 olan milletvekili sayısını 2’ye çıkardı. MHP’nin 1. sıra adayı eski Başkan Ok Meclis’e gidiyor. İkinci isim ise radyoloji profesörü olan Recep Çetin.

AK Parti’de geçen aylarda sosyal medyada yaptığı tartışmalı paylaşımlarla tepki çeken Tülay Babuşcu listeye giremedi.