Balıkesir'in Havran ilçesinde, bu sabah Suriyelileri taşıyan bir minibüsün takla attıktan sonra istinat duvarına çarpması sonucu ölenlerin sayısı 11'e yükseldi. Yaralanan 29 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altında.

Kaza, saat 07.30 sıralarında, Balıkesir-Havran karayolunun Hamasçakılı mevkisinde meydana geldi. Balıkesir yönünden Edremit'e doğru giden minibüs, yokuş aşağı inerken kontrolden çıktı. Kapasitesinin çok üzerinde, 40 yolcu aldığı belirtilen minibüs, yol kenarındaki istinat duvarına çarpıp takla attı. Kazada karayolu savaş alanına dönerken yola can yelekleri dağıldı. Olay yerine gelen Balıkesir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Edremit ve Havran İtfaiye Grup amirlikleri, minibüste sıkışanları kurtardı. Yerde yatan yaralıların ve ölülerin görüntüleri, itfaiyecilerin kask kamerasına yansıdı.

Minibüs 25 kişilik olmasına rağmen iki Türk ve 38 yabancı uyruklu toplam 40 kişi bindirildiği öğrenildi. Minibüsün şoförü, hafif yaralı Celal Çimbat ise tedavisinin ardından jandarma tarafından gözaltına alındı.