Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde önceki gün meydana gelen terör saldırısında şehit olan Balıkesirli 22 yaşındaki Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün, yarın toprağa verilecek. Şehit Göçkün'ün cenazesi, sabah saatlerinde Van'dan teşhis için Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'ne gönderildi. Babası Ferhat Göçkün'de alınan kan örneğinin de DNA tahlili için Ankara'ya gönderildiği belirtildi. Şehidin, Kurban Bayramı'nda ailesinin yanına gelmeyi planladığı öğrenildi.

Yakınları, şehidin bugün ikindi namazından sonra toprağa verileceği şeklinde duyuru yapıldığını ancak söz konusu işlemler sebebiyle cenaze namazının yarın öğle namazından sonra Zağnos Paşa Camisi'nde kılınacağını bildirdi. Ulaş isminde, 16 yaşında, lise öğrencisi bir erkek kardeşi bulunan şehidin, babasının inşaat işleriyle uğraştığı, annesi Ayfer Göçkün'ünse bir avukatın yanında yardımcı olarak çalıştığı öğrenildi. Gün boyunca evde taziyeleri kabul eden acılı aileyi yakınları teskin ediyor.

KURBAN BAYRAMI'NDA İZNE GELECEKTİ

Bir yıllık astsubay olan şehit Deniz Göçkün'ün, Kurban Bayramı'nda ailesinin yanına gelmek için plan yaptığı ortaya çıktı. Üç aydır Dağlıca'da görev yapan Göçkün'ün, çok sevdiği memleketi Balıkesir'e gelme hayalleri kurduğu belirtildi.