Türkiye'nin en güçlü bankaları arasında yer alan Bank Asya'nın yönetimine, dün gece saatlerinde polis baskınıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından el koyulmasına tepkiler devam ediyor. Balıkesirliler de bankalarına sahip çıktı. Bazı vatandaşlar, evlilik yüzüklerini bozdurup parasını bankaya yatırdı.

Destek için Kızılay Caddesi'ndeki Bank Asya Balıkesir Şubesi önünde toplanan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Ellerinde Türk bayrağı ve çeşit dövizler taşıyan vatandaşlar, zaman zaman alkışlarla destek verdi. Sabah saatlerinden itibaren ellerindeki dövizler ve Türk bayraklarıyla giden vatandaşlar, bir süre şube önünde bekledi. Kalabalık, öğle saatlerinde yoğunlaştı. Bankaya para yatırmak için sıraya girenlerden kimisi yeni hesap açtı, kimisi mevcut hesaplarına para yatırdı.

Bank Asya'ya destek için gelen vatandaşlar, "Helâl para sıfırlanamaz", "Paramızı değil, gönlümüzü koyduk", "Para nerede, hırsız orada", "Bank Asya işgaline son", "Helâl para dokunur size", "Dikkat çekme değil, yatırma kuyruğu", "Hem hırsız hem arsız", "Kirli ellerinle Bank Asya'ya dokunma", "Rant eli değil, alınteri", "Demokrasinin sonu", "Karunların değil halkın bankası" yazılı dövizler taşıdı. Kadın müşteriler, özellikle ziynet eşyalarını paraya çevirip hesaplarına yatırdıklarını belirterek, "Bugün bankamıza destek için geldik. Değil paramız, bin canımız daha olsa yine veririz. Biz Türkiye'nin selameti için buradayız. Ülke ekonomisine ne kadar zarar vereceği herkesin malumu ama birileri bunu hiç düşünmeden, ülke ekonomisini düşünmüyor. Biz bugün para çekmeye değil, yatırmaya geldik. Biz ülkemiz için buradayız. Allah var, gam yok." diyerek tepki gösterdi.