Mersin'de, korsan gösteri sırasında polise atılan el yapımı patlayıcının, balkonda otururken kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Bülent Ecevit Güngör(40) düzenlenen cenaze töreni sonrası toprağa verildi. Güngör'den geriye biri 7 diğeri 12 yaşında iki yetim çocuk ile gözü yaşlı bir eş ve ana kaldı.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'nde korsan eylemler düzenlendi. Eylemciler kendilerine müdahalede bulunan Çevik Kuvvet ekiplerine taş, havai fişek ve el yapımı bomba attı. İddiaya göre, eylemcilerden biri Siteler Polis Merkezi önünde tedbir alan polislere özel düzenek rampa ile el yapımı patlayıcı attı. Patlayıcı, 5975 Sokak üzerindeki bir apartmanın 3. katının balkonunda oturan 40 yaşındaki Bülent Ecevit Güngör'ün kafasına isabet etti. Ağır yaralanan Bülent Ecevit Güngör kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi'nde bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Güngör'ün cenazesi otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Otopsinin ardından cenaze yakınları tarafından alınarak Toroslar Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Güneykent Mezarlığına getirildi. Buradaki tören sırasında Güngör'ün annesi Emine Güngör ile eşi Eylem Güngör güçlükle ayakta durduğu görüldü. Anne Emine Güngör ile ismi öğrenilemeyen ablasının feryatları yürekleri dağladı. Ablası "Seni al kanlara boyayanlar, kendisi de boyansın" şeklinde beddua etti.

Göngür'ün oğulları 12 yaşlarındaki Volkan ile 7 yaşlarındaki Barış'ı ise akrabaları teskin etmeye çalıştı. Yakınları fenalık geçiren acılı eş Eylem Göngör'ün başına su dökerek rahatlatmaya çalıştı.

Bülent Ecevit Güngör kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.