Aydın'ın Efeler ilçe merkezinde meydana gelen bir olayı haber yapmak isteyen Gazeteci Osman Akçay saldırıya uğradı. Olayda gazeteci hafif yaralanırken gazeteciyi darp edenlerden bir kişi gözaltına alındı. Gazeteciler Cemiyeti de saldırıyı kınadı.

Olay, Efeler ilçesi Kurtuluş Mahallesi 2022 sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye sokak üzerindeki 39 numaralı apartmanın 2. katında bulunan 24 yaşlarındaki T.S. isimli bir bayan ikinci kat balkonundan henüz bilinmeyen bir nedenle birinci katın balkonuna düştü. Genç bayan, olay yerine gelen 112 ekiplerince hastaneye kaldırılırken, görevi gereği olay yerine gidip haber için fotoğraf çeken Bakış Gazetesi Muhabiri Osman Akçay’a, T.S. isimli bayanın yakınları saldırarak darp etti. Aynı anda 3-4 kişinin saldırısına uğrayan gazeteci Osman Akçay olayda yaralandı. Bazı mahalle sakinlerinin araya girmesi ile kurtarılan gazetecinin işini yapması engellenirken, mahalledeki pek çok kişi da yaşanan olayı ayıplayıp gazeteciyi saldırganların elinden kurtarmaya çalıştı.

Olaydan sonra Gazeteci Osman Akçay, hastaneden darp raporu alarak saldırgandan teşhis ettiği Veysel S.’den şikayeti oldu. Hastaneye kaldırılan genç kadının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Veysel T., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Efeler Polis Karakolu önünde bir araya gelen Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, Aydın Gazetecileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Aydın ve Aydın basını da saldırıyı kınayarak Osman Akçay’a destek oldular.